Hemerocallis 'Lynn Hall'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Lynn Hall' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen met een zachtgele kleur en kersenrode strepen in het midden. De bloemen hebben een opvallende klokvorm en bloeien in de zomermaanden. Deze Hemerocallis soort is winterhard en kan goed gedijen in de meeste tuinbodems. 'Lynn Hall' heeft een gemiddelde groeisnelheid en bereikt een hoogte van ongeveer 60 tot 70 cm. Het is een mooie toevoeging aan borders, perken of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hemerocallis 'Lynn Hall' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een goede isolatie van de wortels en bedek de plant met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, Hemerocallis zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en hebben niet veel speciale verzorging nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Deze plant heeft minimaal 50 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is ook belangrijk om voldoende ruimte te laten tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Voor de beste resultaten is het aan te raden om de planten minstens 30 centimeter uit elkaar te planten.

  De Hemerocallis 'Lynn Hall' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en water te geven indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Hemerocallis 'Lynn Hall' is een aantrekkelijke plant die vlinders en bijen aantrekt met zijn felgekleurde bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten. Het kan daardoor bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken. De bloemen zijn kortstondig maar verschijnen gedurende meerdere dagen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de volle zon.

  De Hemerocallis 'Lynn Hall' is niet eetbaar. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt voor zijn prachtige bloemen en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en de Hemerocallis 'Lynn Hall' daarom niet te eten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant kan dus geen geluid dempen in de omgeving waar deze groeit. Het is voornamelijk bekend om zijn decoratieve bloemen en groen blad.

 • Je hoeft Hemerocallis niet te snoeien, behalve het verwijderen van dode bladeren en bloemstelen om de plant er netjes uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kun je de hele plant in het voorjaar opgraven en de wortelkluit delen om de plant te verjongen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voeding krijgt na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, maar niet doorweekt is. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Voeg af en toe wat meststof toe voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Daarnaast gedijt deze plant het beste in vruchtbare grond.

  De Hemerocallis 'Lynn Hall' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze plant kan goed groeien in borders, perken, en zelfs in potten op het terras.

  Tuinplanten zoals Hemerocallis hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig en zijn bestand tegen lage temperaturen. Het is echter wel verstandig om de bodem rond de plant te bedekken met een laag mulch voor extra isolatie. In strenge winters kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en bruine bladeren om de plant er fris uit te laten zien. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Hemerocallis planten hebben regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en najaar rond de plant. Populaire mulchsoorten zijn compost, boomschors en houtsnippers.

  De Hemerocallis heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kunnen planten in optimale groeiomstandigheden beter bestand zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Lynn Hall' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen met een zachtgele kleur en kersenrode strepen in het midden. De bloemen hebben een opvallende klokvorm en bloeien in de zomermaanden. Deze Hemerocallis soort is winterhard en kan goed gedijen in de meeste tuinbodems. 'Lynn Hall' heeft een gemiddelde groeisnelheid en bereikt een hoogte van ongeveer 60 tot 70 cm. Het is een mooie toevoeging aan borders, perken of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.