Hemerocallis 'Mikado'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Mikado' is een daglelie met opvallende bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen van deze plant hebben een warme oranje kleur met een lichtgele keel. 'Mikado' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een aanwinst voor borders of perken in de tuin. Deze daglelie groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Met regelmatig water en wat meststof zal Hemerocallis 'Mikado' enkele jaren prachtig bloeien in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hemerocallis 'Mikado' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is daarom aan te raden om in het voorjaar nieuwe scheuten te zien verschijnen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Hemerocallis 'Mikado' kan goed overwinteren in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Over het algemeen heeft deze plant weinig speciale zorg nodig.

  "Hemerocallis 'Mikado' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 50 centimeter tussen de planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Grotere groepen van deze plant hebben meer ruimte nodig dan losse exemplaren."

  De plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om Hemerocallis 'Mikado' op een zonnige plek te planten.

  Hemerocallis 'Mikado' heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale plant voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, Hemerocallis bevordert biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan het zorgen voor een gevarieerde en kleurrijke tuin, wat gunstig is voor diverse soorten planten en dieren. Als vaste plant is het ook een duurzame keuze voor de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen. Het zal goed gedijen en bloeien in de directe zonlicht.

  Nee, de Hemerocallis 'Mikado' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Nee, Hemerocallis 'Mikado' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin en heeft geen effect op geluidsniveaus.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden. Dode of uitgebloeide bloemen kunnen wel verwijderd worden om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de ochtend is het beste voor de plant.

  De plant heeft potgrond nodig die goed gedraineerd is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen. Ververs de potgrond regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht vochtig blijven. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende humus bevat voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is.

  De Hemerocallis 'Mikado' gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om de plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die goed groeit in borders of als solitaire plant in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze bestand zijn tegen koude temperaturen. Echter, mulch rond de basis van de plant kan helpen bij bescherming tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de winter begint.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en verwijderen van uitgebloeide bloemen is voldoende voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor optimale bloei.

  Geef de plant jaarlijks organische mest in het voorjaar. Je kunt ook een speciale meststof voor bloeiende planten gebruiken. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verspreid wordt rond de plant.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch, zoals boomschors of compost. Mulch beschermt de wortels tegen vorst in de winter en helpt de grond vochtig te houden in de zomer. Let wel op dat de mulchlaag niet te dik wordt, anders kan dit de luchttoevoer naar de wortels belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de plant kan schaden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, spint of slakken. Een natuurlijke oplossing kan zijn om lieveheersbeestjes of natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken. Het is ook mogelijk om insecticide of andere chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar dit wordt niet aangeraden voor tuinplanten.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Mikado' is een daglelie met opvallende bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen van deze plant hebben een warme oranje kleur met een lichtgele keel. 'Mikado' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een aanwinst voor borders of perken in de tuin. Deze daglelie groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Met regelmatig water en wat meststof zal Hemerocallis 'Mikado' enkele jaren prachtig bloeien in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.