Hemerocallis 'Pink Charm'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Pink Charm' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een charmante uitstraling en verschijnen in de zomermaanden. De plant groeit in pollen met lange groene bladeren die een aantrekkelijk contrast vormen met de bloemen. 'Hemerocallis 'Pink Charm' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw terugkomt in het voorjaar. Je zult dus nieuwe scheuten en bladeren zien verschijnen na de winterperiode.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te bevelen om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder de -10 graden Celsius. De plant heeft een goede vorstbestendigheid en kan overleven in de Nederlandse winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel speciale zorg nodig en kan goed groeien in verschillende omstandigheden. Zorg voor voldoende zonlicht en water en de plant zal goed gedijen in de tuin.

  Hemerocallis 'Pink Charm' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30-60 cm in de breedte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant ze op een afstand van ongeveer 45-60 cm uit elkaar voor optimale groei.

  Hemerocallis 'Pink Charm' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is aanbevolen om de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren.

  De Hemerocallis heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Voel regelmatig aan de grond om te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, 'Pink Charm' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, als tuinplant draagt Hemerocallis 'Pink Charm' bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. De plant zorgt voor extra voedselbronnen en helpt zo om de diversiteit van flora en fauna in de tuin te vergroten.

  De Hemerocallis 'Pink Charm' bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Hemerocallis 'Pink Charm' kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die houdt van een zonnige standplaats en zal goed gedijen in de volle zon. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  De plant Hemerocallis 'Pink Charm' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te eten tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is altijd raadzaam om de eetbaarheid van planten eerst te controleren voordat ze geconsumeerd worden.

  Ja, Hemerocallis 'Pink Charm' heeft grote bladeren die geluid kunnen dempen. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekozen om geluid te dempen. Andere planten zoals bamboe of klimop worden vaak gebruikt voor dit doel.

 • De uitgebloeide bloemstelen kunnen na de bloei worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventueel bruin geworden bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en zich goed te ontwikkelen.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, met een gemiddelde behoefte aan vocht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij warm weer extra water.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor optimale groei en bloei. Zorg voor een vochtige grond, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel organische meststof toe voor extra voeding.

  Deze plant groeit goed in goed doorlatende en vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te voeden met geschikte meststoffen.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond voor optimale groei. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Het is belangrijk om deze plant te beschermen tijdens de wintermaanden door mulch toe te voegen rond de basis van de plant. Dit zal helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd u aan de aanbevolen hoeveelheden.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal in het voorjaar om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Bij het mulchen is het belangrijk om de mulch niet te dichtbij de stengels van de plant aan te brengen om verstikking te voorkomen.

  Hemerocallis 'Pink Charm' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van schade door bijvoorbeeld bladluizen of trips. Daarnaast kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen om het ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig snel actie te ondernemen om de schade te beperken.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Pink Charm' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een charmante uitstraling en verschijnen in de zomermaanden. De plant groeit in pollen met lange groene bladeren die een aantrekkelijk contrast vormen met de bloemen. 'Hemerocallis 'Pink Charm' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.