Hemerocallis 'Prairie Moonlight'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Hemerocallis 'Prairie Moonlight' is een rijkbloeiende daglelie met grote, geurende crèmekleurige bloemen met een zachtgele keel. De bloemen bloeien in de zomer en bloeien slechts één dag, maar worden snel opgevolgd door nieuwe bloemen. De plant vormt stevige, rechtopstaande stengels met smal blad en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en geschikt is voor borderbeplanting of in potten op het terras. Hemerocallis 'Prairie Moonlight' trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op de tuin vanwege zijn mooie bloemen en groeikracht.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hemerocallis 'Prairie Moonlight' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot leven. Deze plant valt onder de categorie tuinplanten.

  De Hemerocallis 'Prairie Moonlight' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed overleven in koude winters zonder extra bescherming.

  Ja, de Hemerocallis 'Prairie Moonlight' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt ervoor dat de plant blijft bloeien.

  De plant heeft ongeveer een hoogte en breedte van 60-90 cm nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is raadzaam om voldoende ruimte rondom de plant vrij te laten, zodat deze zich niet belemmerd voelt in zijn groei. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant voldoende ruimte heeft om te ademen en te bloeien.

  De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. De bloei zal minder uitbundig zijn in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het erg warm en droog weer is. In dit geval kan het nodig zijn om vaker water te geven. Zorg er altijd voor dat de grond voldoende vochtig is.

  Ja, de Hemerocallis 'Prairie Moonlight' is een vlinder- en bijenlokkende tuinplant. Het trekt deze nuttige insecten aan door de nectarrijke bloemen. De plant helpt zo bij de bestuiving in de tuin en zorgt voor een gezonde biodiversiteit.

  Hemerocallis planten trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De planten zorgen voor een diversiteit aan bloemen en geuren, wat gunstig is voor de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor het ondersteunen van biodiversiteit in de tuin.

  De Hemerocallis 'Prairie Moonlight' bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode kan afhankelijk van de omstandigheden en verzorging zo'n 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen. De plant kan ook goed groeien in goed doorlatende grond.

  Ja, de bloemknoppen, bloemen en wortels van Hemerocallis planten zijn eetbaar. Ze worden vaak gebruikt in salades of als decoratie in gerechten. Het is belangrijk om alleen planten te eten die geteeld zijn zonder pesticiden en andere chemicaliën.

  Ja, de Hemerocallis 'Prairie Moonlight' heeft enige geluidsdempende eigenschappen vanwege de aanwezigheid van bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met andere plantensoorten. Over het algemeen staat de Hemerocallis 'Prairie Moonlight' bekend om zijn esthetische waarde in de tuin.

 • Snoei de uitgebloeide bloemstengels weg om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder eventueel dode bladeren en dun de plant uit om lucht en licht binnen te laten. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig vochtig wordt gehouden. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 voor optimale groei. Vermijd te zure of te zware grond.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan ook in potten op het terras geplaatst worden.

  De Hemerocallis 'Prairie Moonlight' heeft bescherming nodig in de winter, zoals een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht tijdens de koudere maanden om uitdroging te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met een jutezak of tuinvlies.

  De Hemerocallis 'Prairie Moonlight' heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant eens in de paar jaar een verjongingssnoei.

  Tuinplanten zoals Hemerocallis hebben in het voorjaar bemesting nodig om gezond te groeien. Gebruik een organische meststof speciaal voor bloeiende planten voor een goede bloei. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en voorkomt dat onkruid groeit. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om rotting te voorkomen.

  De Hemerocallis 'Prairie Moonlight' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Vermijd een te zure bodem, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Hemerocallis 'Prairie Moonlight', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of insecticidale zeep. Een regelmatige controle op bladluizen, trips en slakken kan helpen om ongedierte op tijd te signaleren en te bestrijden. Houd de planten goed geventileerd en verwijder regelmatig dood blad en onkruid om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  'Hemerocallis 'Prairie Moonlight' is een rijkbloeiende daglelie met grote, geurende crèmekleurige bloemen met een zachtgele keel. De bloemen bloeien in de zomer en bloeien slechts één dag, maar worden snel opgevolgd door nieuwe bloemen. De plant vormt stevige, rechtopstaande stengels met smal blad en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en geschikt is voor borderbeplanting of in potten op het terras. Hemerocallis 'Prairie Moonlight' trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op de tuin vanwege zijn mooie bloemen en groeikracht.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.