Hemerocallis 'Purple Waters'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Purple Waters' is een bijzondere daglelie met prachtige paarse bloemen die lijken op waterverf. De bloemen van Hemerocallis 'Purple Waters' hebben een lichtere rand en een donkerder hart, wat zorgt voor een uniek en schilderachtig effect. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige nectar die de bloemen produceren. Hemerocallis 'Purple Waters' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Met zijn opvallende bloemen en gemakkelijke verzorging is deze daglelie een mooie aanvulling voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hemerocallis 'Purple Waters' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Hemerocallis 'Purple Waters' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst om de bloei te bevorderen. Deze Tuinplant kan dus goed overwinteren in ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven en dode bloemen te verwijderen. Verder is de plant winterhard en kan goed tegen diverse weersomstandigheden.

  Deze vaste plant heeft in de tuin ongeveer een ruimte nodig van 30-40 cm breed. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om zich te verspreiden en te groeien. Plant ze op een zonnige of halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond.

  De Hemerocallis 'Purple Waters' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en het type grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleur van de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die deze bestuivers aantrekt.

  Ja, Hemerocallis planten trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen ze voor een gevarieerde en kleurrijke omgeving, wat gunstig is voor verschillende soorten dieren. Het regelmatig planten van bloeiende planten zoals Hemerocallis kan de biodiversiteit in de tuin bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en elke bloem blijft slechts één dag bloeien.

  Ja, de Hemerocallis 'Purple Waters' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Hemerocallis 'Purple Waters' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Hemerocallis 'Purple Waters' heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte groei en vol bladerdek. Het kan helpen om omgevingsgeluid te absorberen en geluidsoverlast te verminderen. Het is een goede keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar geluidsdempende planten.

 • Je kunt de plant na de bloei de uitgebloeide bloemstelen verwijderen. Snoei eventueel dode of beschadigde bladeren in het voorjaar. Verwijder daarnaast regelmatig ongewenste bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende grond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om de bloei te optimaliseren.

  Hemerocallis 'Purple Waters' heeft winterbescherming nodig in de vorm van een laag mulch rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een jute zak of fleece bij extreme kou. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om schade door bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting met een universele meststof in het voorjaar. Kies een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een rijkere bloei. Overbemesting kan leiden tot te weinig bloemen en zwakke planten.

  Mulch in het voorjaar met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch laag niet direct tegen de stengels van de plant komt. Vernieuw de mulchlaag indien nodig in het najaar om de winter goed door te komen.

  De preferente zuurgraad van de bodem voor Hemerocallis is neutraal tot licht zuur (pH 6 tot 7). Te zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen treffen, zoals regelmatig de plant controleren op eventuele plagen en deze indien nodig handmatig verwijderen. Tot slot kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, maar wees hiermee voorzichtig om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Purple Waters' is een bijzondere daglelie met prachtige paarse bloemen die lijken op waterverf. De bloemen van Hemerocallis 'Purple Waters' hebben een lichtere rand en een donkerder hart, wat zorgt voor een uniek en schilderachtig effect. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige nectar die de bloemen produceren. Hemerocallis 'Purple Waters' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Met zijn opvallende bloemen en gemakkelijke verzorging is deze daglelie een mooie aanvulling voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.