Hemerocallis 'Rajah'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Rajah' er en smuk daglilje med iøjnefaldende brunrøde blomster med et gult centrum. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne flerårige plante vokser i klumper og har aflange grønne blade, der tilføjer en dekorativ touch til haven. 'Rajah' trives bedst i fuld sol til halvskygge og i veldrænet jord. Denne Hemerocallis-sort er en alsidig og attraktiv tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hemerocallis 'Rajah' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der mister sine blade om vinteren. Du vil se ny vækst dukke op om foråret.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -20 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten godt ved temperaturer under -10 grader Celsius. Om vinteren kan et ekstra lag muld hjælpe med at beskytte planten.

  Ja, denne plante er meget nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give den regelmæssigt vand og lejlighedsvis gøde den. Beskæring er ikke nødvendig, bortset fra at fjerne døde blade.

  Denne plante har brug for cirka 50 til 60 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan udvikle sig ordentligt.

  Disse planter trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. I skyggen har de en tendens til at producere færre blomster og kan endda strække sig ud. Det anbefales at plante dem på et solrigt sted for optimal vækst.

  Hemerocallis 'Rajah' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke at oversvømme den. Sørg for at planten får tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne. Det er et godt valg, hvis du ønsker at tiltrække disse insekter til din have.

  Hemerocallis 'Rajah' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Planten sørger for ekstra fødekilder og skjulesteder i haven, hvilket øger mangfoldigheden af insekter. Planter med disse egenskaber bidrager til et sundt økosystem og en afbalanceret have.

  Denne plante blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden varer normalt omkring 4 til 6 uger.

  Ja, Hemerocallis 'Rajah' kan godt tåle fuld sol og vil trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Det er en stærk haveplante, der er godt beskyttet mod sollys.

  Planten Hemerocallis 'Rajah' er ikke spiselige. Planter fra Hemerocallis-familien dyrkes primært for deres dekorative blomster og ikke til forbrug. Det frarådes at spise dele af denne plante.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende effekt på grund af deres blade og stængler. Dog er lyddæmpningsgraden begrænset i forhold til specifikke lydisolerende materialer. Haveplanter kan dog hjælpe med at absorbere lidt af omgivelsesstøjen.

 • For at holde planten sund, kan du fjerne blomsterstilkene efter blomstring. Du kan eventuelt også beskære døde blade eller blomsterrester for et velplejet udseende i haven. Det er vigtigt ikke at beskære planten for kort, for at ikke hæmme væksten af nye blade.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst ved plantens base for at undgå svamp og råd.

  Planten har brug for en veldrænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. En blanding af kompost og havejord er ideel til denne plante. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Jordkvaliteten til haveplanter skal være god drænende og have en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten. Regelmæssig tilsætning af kompost eller organisk gødning kan forbedre jordkvaliteten.

  'Hemerocallis 'Rajah'' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med fugt, men undgå overskydende vand for at undgå rodskader. Denne haveplante er velegnet til bede, hække og som snitblomst.

  Haveplanter som Hemerocallis har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da de er hårdføre. Dog kan det hjælpe i strenge vintre at dække planten til med f.eks. muld eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud før frosten sætter ind for at undgå rådne rødder.

  Planten trives bedst på et solrigt sted og i veldrænet jord. Sørg for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster, og del planten hvert par år for at fremme blomstringen.

  Det er vigtigt at gøde Hemerocallis regelmæssigt i vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning med et højt fosforindhold for at fremme dannelse af blomsterknopperne. Undgå overgødskning, da dette kan føre til forbrænding af rødderne.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis. Forny muldlaget om nødvendigt for at holde planten sund.

  Hemerocallis planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det anbefales at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med organisk materiale eller specielle jordforbedringsmidler. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 betragtes som ideel for vækst og blomstring af denne plante.

  For at undgå skadedyr ved haveplanter som Hemerocallis 'Rajah' er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, snegle og trips. Naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum kan være effektive til at bekæmpe disse skadeinsekter. Det anbefales også at give planter tilstrækkelig plads og regelmæssig gødning, så de forbliver sunde og modstandsdygtige over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Hemerocallis 'Rajah' er en smuk daglilje med iøjnefaldende brunrøde blomster med et gult centrum. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne flerårige plante vokser i klumper og har aflange grønne blade, der tilføjer en dekorativ touch til haven. 'Rajah' trives bedst i fuld sol til halvskygge og i veldrænet jord. Denne Hemerocallis-sort er en alsidig og attraktiv tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.