Hemerocallis 'Sammy Russell'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Sammy Russell' is een prachtige daglelie met helderoranje bloemen en een geeloranje keel. De bloemen hebben een subtiele geur en bloeien van de vroege zomer tot de herfst. Deze plant groeit goed in zon of halfschaduw en gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het blad is smal en grasachtig van structuur en vormt een mooie aanvulling op de bloemen. 'Sammy Russell' is een makkelijk te onderhouden plant die vlinders aantrekt en een vrolijke uitstraling geeft aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hemerocallis 'Sammy Russell' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant sterft af in de herfst en komt in het voorjaar weer terug. Het is een vaste plant die dus niet het hele jaar door groen blijft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld bladeren of stro. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en herstellen.

  Ja, de Hemerocallis 'Sammy Russell' is een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft alleen af en toe water nodig en bloeit vanzelf elk jaar weer. Het is een sterke en betrouwbare tuinplant.

  Hemerocallis 'Sammy Russell' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant te laten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij hem in de buurt staan, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant Hemerocallis 'Sammy Russell' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft gemiddeld 2 keer per week water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het kan bijen en vlinders aantrekken die op zoek zijn naar voedsel en bestuiving. Het planten van deze tuinplant kan bijdragen aan het bevorderen van het ecosysteem in jouw tuin.

  Ja, de plant Hemerocallis draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders, bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in vormen en kleuren in de tuin, wat bijdraagt aan een gezonde ecologische balans. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 3 weken. Het is een populaire keuze vanwege de lange bloeitijd en kleurrijke bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen om de bloei te bevorderen.

  Nee, hemerocallis planten zijn niet eetbaar. Het eten van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt afgeraden om deze planten te consumeren.

  Ja, Hemerocallis planten hebben grote bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte.

 • Hemerocallis 'Sammy Russell' hoeft niet gesnoeid te worden, behalve om dode of beschadigde bladeren en bloemstelen te verwijderen. Eventueel kan de plant na de bloei getopt worden om herbloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Hemerocallis dient regelmatig water te krijgen tijdens droge periodes, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant in stilstaand water staat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De Hemerocallis 'Sammy Russell' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Voeg compost toe voor extra voedingsstoffen en verbetering van de bodemstructuur.

  De Hemerocallis plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook gedeeltelijke schaduw tolereren. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor optimale groei.

  Tijdens de wintermaanden heeft de plant extra bescherming nodig tegen de kou. Bedek de plant met een laagje mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de bloei te bevorderen. Vermeerderen kan door de plant te scheuren in het najaar.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven en in de zomer gebruik te maken van meststoffen speciaal voor bloeiende planten. Gebruik geen mest met een hoog stikstofgehalte om bloemproductie te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  Mulch regelmatig met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit helpt de grond gezond te houden en zorgt voor een goede groei van de plant. Verwijder regelmatig oud mulch en vervang het met een nieuwe laag voor optimale resultaten.

  De Hemerocallis plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep. Daarnaast kunt u ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen kan helpen bij het vroegtijdig bestrijden ervan.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Sammy Russell' is een prachtige daglelie met helderoranje bloemen en een geeloranje keel. De bloemen hebben een subtiele geur en bloeien van de vroege zomer tot de herfst. Deze plant groeit goed in zon of halfschaduw en gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het blad is smal en grasachtig van structuur en vormt een mooie aanvulling op de bloemen. 'Sammy Russell' is een makkelijk te onderhouden plant die vlinders aantrekt en een vrolijke uitstraling geeft aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.