Heuchera x brizoides 'Red Spangles'

Heuchera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heuchera x brizoides 'Red Spangles' er en smuk staudplante, kendt for sine iøjnefaldende røde blade med sølvfarvede pletter. Bladene er halvblank og har en markant tekstur. Om sommeren producerer denne plante små hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle. 'Red Spangles' er godt modstandsdygtig over for tørke og kan trives både i fuld sol og halvskygge. Denne Heuchera er et fremragende valg til bedskantbeplantning eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Heuchera x brizoides 'Red Spangles' er en løvfældende plante. Om vinteren taber den sine blade, og om foråret kommer der nye blade tilbage. Det er derfor ikke en stedsegrøn plante.

  Denne plante er vinterhårdfør til omkring -18 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten ordentligt under koldere perioder, f.eks. med et lag muld eller en beskyttelsespose. Om foråret vil planten skyde igen.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' er generelt en let plante at vedligeholde. Den kræver ikke meget speciel pleje og trives godt i de fleste haveomgivelser. Regelmæssigt fjernelse af visne blade og give tilstrækkeligt med vand og næring er nok til at holde planten sund.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for at muliggøre luftcirkulation. Det anbefales at plante planten i grupper for en smuk effekt.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' trives godt i skyggefulde områder. Det er en ideel plante til skyggefulde haver eller steder med lidt sollys. Sørg for god fugtig jord og regelmæssig vanding.

  Heuchera har brug for vand cirka en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier takket være blomsterne, der producerer nektar. Dette gør den til en værdifuld tilføjelse til en have, der tiltrækker insekter.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' tiltrækker bier og sommerfugle med deres nektarrige blomster, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan denne plante fungere som skjulested og fødekilde for forskellige små dyr. At skabe en varieret have med forskellige plantearter, herunder Heuchera x brizoides 'Red Spangles', kan fremme biodiversiteten.

  "Heuchera x brizoides 'Red Spangles' blomstrer normalt i juni og juli måneder. Blomstringsperioden kan vare op til 6 uger."

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg også for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Nej, Heuchera x brizoides 'Red Spangles' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke til forbrug. Det anbefales ikke at spise nogen dele af det.

  Ja, som haveplante har Heuchera x brizoides 'Red Spangles' visse støjabsorberende egenskaber takket være bladene, der kan absorbere lydsvibrationer. Selvom det ikke har store støjreducerende effekter, kan det hjælpe med at reducere lidt af omgivende støj i en have eller grønne område.

 • Heuchera x brizoides 'Red Spangles' kan beskæres om foråret for at holde planten sund og fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstilke for at bevare plantens form og udseende. Vær forsigtig med ikke at beskære for dybt for at undgå at beskadige rødderne.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå vandpytter omkring rødderne for at undgå rodrot.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og får regelmæssig vanding.

  Heuchera elsker godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at forhindre rodrot. Det er en god idé at regelmæssigt gøde jorden for at optimere vækst og blomstring.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for våd jord. Denne plante trives godt i bede, stenbede og som bunddække.

  Haveplanter som Heuchera x brizoides 'Red Spangles' kan have gavn af vinterbeskyttelse. Dette kan gøres ved at lægge muld omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Det er også en god idé at placere planten på et beskyttet sted i løbet af kolde vintermåneder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er meget nem at passe. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Haveplanter som disse har gavn af gødning om foråret og om sommeren, med en generel gødning. Sørg for at gødningen bliver jævnt fordelt omkring planten, men ikke direkte mod stænglerne eller bladene. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering for at undgå overgødskning.

  Mulch planten om foråret med et lag kompost eller blade for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug ikke mulch direkte mod plantens stængler for at forhindre rådne. Opfrisk mulchen årligt for det bedste resultat.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' kan være udsat for snegle og bladlus. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for disse skadedyr og bruge bekæmpelsesmidler om nødvendigt. Det anbefales også at holde omgivelserne omkring planten rene for at undgå skadeinsekter.

 • Beskrivelse

  Heuchera x brizoides 'Red Spangles' er en smuk staudplante, kendt for sine iøjnefaldende røde blade med sølvfarvede pletter. Bladene er halvblank og har en markant tekstur. Om sommeren producerer denne plante små hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle. 'Red Spangles' er godt modstandsdygtig over for tørke og kan trives både i fuld sol og halvskygge. Denne Heuchera er et fremragende valg til bedskantbeplantning eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.