Heuchera brizoides 'Scintillation'

Heuchera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heuchera brizoides 'Scintillation' er en flerårig plante med smukke blade, der varierer fra grøn til sølv og lyserød. Bladene har en markant sølvglans, der giver planten et glamourøst udseende. Om sommeren producerer planten små lyserøde blomster, der tiltrækker sommerfugle. 'Scintillation' trives bedst i halvskygge og er et smukt supplement til bede, stenbede eller som bunddække. Denne heuchera er let at vedligeholde og kan tilpasse sig forskellige jordtyper.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Heuchera brizoides 'Scintillation'-haveplanter er stedsegrønne. Om vinteren bevare de deres blade og forbliver derfor grønne hele året rundt. Dette giver et smukt og livligt udseende i haven.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost for at sikre, at den klarer vinteren godt. Denne haveplante bør plantes på et beskyttet sted.

  Heuchera brizoides 'Scintillation' er en letplante i vedligeholdelse og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at placere planten på et solrigt sted med godt drænet jord. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Heuchera brizoides 'Scintillation' har brug for cirka 30-40 cm plads til at vokse og sprede sig. Det anbefales at holde tilstrækkelig afstand mellem forskellige planter for at fremme luftcirkulation. Sørg også for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig og godt drænet.

  Denne plante trives godt i skyggen og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkeligt lys og luftighed omkring planten for at forebygge svampesygdomme. Generelt trives denne plante godt i havenes skyggefulde miljø.

  Haveblomsten Heuchera brizoides 'Scintillation' har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men ikke drænet. Hold jorden fugtig, men ikke gennemvædet.

  Ja, Heuchera brizoides 'Scintillation' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, som denne plante producerer. Haveplanter som denne er ofte tiltrækkende for bestøvere på grund af deres blomstringsperiode og farverigdom. Det er et smukt bidrag til en have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Havplanter såsom Heuchera brizoides 'Scintillation' kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere og nyttige insekter. At tilføje forskellige plantearter til din have kan hjælpe med at skabe et sundt og varieret økosystem. Det er vigtigt at vælge lokale og indfødte planter for at opretholde biodiversiteten.

  "Heuchera brizoides 'Scintillation' blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger."

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, især i varme perioder. Det kan også være nødvendigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, Heuchera brizoides 'Scintillation' er ikke spiselig. Denne plante er primært dyrket som en dekorativ haveplante på grund af dens smukke blade og blomster. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, nogle planter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og stilke, der absorberer lydsvingninger. Dette kan hjælpe med at reducere lyden i det nærliggende miljø.

 • Heuchera brizoides 'Scintillation' skal beskæres om foråret for at holde planten sund og kompakt. Fjern eventuelle døde eller beskadigede blade og blomststængler. Beskær planten til cirka 5 cm over jorden.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke drænet. Undgå, at rødderne står for længe i våd jord for at forhindre rådne rødder.

  Denne plante har brug for en godt drænet pottemuld for at beholde fugt. Sørg for, at pottemulden er rig på organisk materiale for optimal vækst. Vælg en pottemuld, der er egnet til haveplanter.

  Denne havplante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. En let sur jord med en pH mellem 5,5 og 6,5 anbefales.

  Planten trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for at jorden er veldrænet og ikke for tør. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  Haveplanter som Heuchera brizoides 'Scintillation' har generelt god vinterhårdhed, men det kan ikke skade at give dem lidt ekstra beskyttelse mod kulden. Dæk planterne med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne og forhindre jorden i at fryse for hurtigt. Du kan også beskytte planterne mod hård vind ved f.eks. at plante dem bag en vindskærm.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Fjern regelmæssigt døde blade og giv ekstra vand i tørre perioder. Beskær blomsterstænglerne efter blomstring for at fremme ny vækst.

  Haveplanter som Heuchera har gavn af gødning rig på organisk materiale, såsom kompost. Regelmæssig gødning om foråret og i vækstsæsonen vil holde planten sund og stærk. Sørg for, at gødningen bliver godt arbejdet ned i jorden omkring planterne.

  Sørg for at dække jorden omkring planten med muld for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Dette hjælper med at holde planten sund og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Vælg organisk muld som kompost eller barkflis for de bedste resultater.

  Haveplanter har generelt en præference for sur jord. Derfor anbefales det at holde jordens surhedsgrad omkring 6,0 til 6,5 for optimal vækst. At teste og eventuelt justere surhedsgraden regelmæssigt kan hjælpe med at trives planter i haven.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan regelmæssig inspektion udføres for at opdage eventuelle skadedyr tidligt. Derudover kan naturlige fjender til skadedyr tiltrækkes, såsom mariehøns eller fugle. Derudover kan manuelt fjernelse af skadedyr også være en effektiv løsning.

 • Beskrivelse

  Heuchera brizoides 'Scintillation' er en flerårig plante med smukke blade, der varierer fra grøn til sølv og lyserød. Bladene har en markant sølvglans, der giver planten et glamourøst udseende. Om sommeren producerer planten små lyserøde blomster, der tiltrækker sommerfugle. 'Scintillation' trives bedst i halvskygge og er et smukt supplement til bede, stenbede eller som bunddække. Denne heuchera er let at vedligeholde og kan tilpasse sig forskellige jordtyper.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.