Heuchera cylindrica 'Greenfinch'

Heuchera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heuchera cylindrica 'Greenfinch' is een winterharde vaste plant met prachtig groen blad en opvallende bloemen in de zomer. De bladeren hebben een cylindrische vorm en blijven het hele jaar door mooi. De bloemen zijn subtiel en trekken vlinders en bijen aan. 'Greenfinch' is een compacte plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze heuchera is makkelijk te onderhouden en geeft kleur aan de tuin gedurende het hele jaar door.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een goede keuze voor een groene tuin, zelfs in de winter.

  De Tuinplanten kunnen over het algemeen tot -15 graden Celsius winterhard zijn. Het is belangrijk om ze goed te beschermen tegen vorst tijdens koudere periodes. Zorg voor een goede mulchlaag of bescherming met vliesdoek.

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen. Verder is het aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor een gezonde groei.

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Plant de Heuchera cylindrica 'Greenfinch' in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Ja, de Heuchera cylindrica 'Greenfinch' groeit goed in de schaduw. Deze plant verdraagt schaduwrijke omstandigheden en kan goed gedijen in minder zonnige plekken in de tuin. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke borders en tuinen.

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te vochtig of te droog is voordat je water geeft. Het is aan te raden om de planten 's ochtends water te geven om schimmelziekten te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij nectarrijke bloemen heeft die bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren en draagt hij bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan tot ongeveer vier weken duren.

  Ja, de Heuchera cylindrica 'Greenfinch' kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vocht doorlatend is en niet te nat blijft staan. Deze plant is dus geschikt voor een zonnige tuin.

  "Heuchera cylindrica 'Greenfinch' is niet eetbaar, het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn opvallende bladkleur en bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid."

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is met name geschikt als tuinplant vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen. De plant helpt niet significant bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Heuchera cylindrica 'Greenfinch' hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Dit kan het beste in het voorjaar worden gedaan voordat de nieuwe groei begint. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om onnodige schade aan de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten, dit zorgt voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Het is aan te raden om mulch of bladeren rond de plant te leggen om de wortels te beschermen. In sommige gevallen kan een speciale winterhoes of -deken ook helpen bij het beschermen van de plant.

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Heuchera kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen en niet te overdoseren. Daarnaast kan organische mest zoals compost worden toegevoegd om de bodemstructuur te verbeteren.

  Mulchen is belangrijk bij het kweken van deze plant om de wortels koel en vochtig te houden. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt wordt.

  Heeft de voorkeur voor een neutrale tot zure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de groei en bloei van de plant.

  De beste manier om ongedierte op tuinplanten te bestrijden is door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Tot slot kan ook het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine helpen bij het bestrijden van ongedierte op tuinplanten.

 • Omschrijving

  Heuchera cylindrica 'Greenfinch' is een winterharde vaste plant met prachtig groen blad en opvallende bloemen in de zomer. De bladeren hebben een cylindrische vorm en blijven het hele jaar door mooi. De bloemen zijn subtiel en trekken vlinders en bijen aan. 'Greenfinch' is een compacte plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze heuchera is makkelijk te onderhouden en geeft kleur aan de tuin gedurende het hele jaar door.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.