Heuchera sanguinea 'Leuchtk?fer'

Heuchera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer', også kendt som Koralløj, er en flerårig plante med lyserøde blade og små klokkeformede blomster. Bladene har en smuk glans og beholder deres farve hele vækstsæsonen. Denne plante bliver cirka 30 cm høj og er velegnet til både bede og krukker. 'Leuchtkäfer' tiltrækker også forskellige typer sommerfugle og bier. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i sollys til halvskygge og fugtig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' er ikke en stedsegrøn plante. Bladene på denne plante skifter farve afhængigt af sæsonen. Det er en haveplante, der mister sit løv om vinteren.

  Planten er vinterhårde ned til -20 grader Celsius. Et beskyttende muldlag kan hjælpe ved ekstrem kulde. Det er vigtigt at lade planten akklimatisere godt, før vinteren begynder.

  "Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for en veldrænet jord og vand regelmæssigt. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen."

  Planten har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at vokse godt og sprede sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads omkring sig for at modtage luft og sollys. Plant Heuchera sanguinea langs bede, i plantekasser eller i stenbede.

  Ja, Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt på et sted med lidt sollys. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' har brug for vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den tørre ud. Vandning om morgenen eller sent på eftermiddagen er bedst.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og nektaren, de producerer. Det er et populært valg til haver, der sigter mod at tiltrække bestøvere.

  Denne plante tiltrækker humlebier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket kan øge biodiversiteten i haven. Det skaber en naturlig og farverig atmosfære, der kan understøtte forskellige insektarter. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med august. Blomstringsperioden varer i gennemsnit omkring 2 til 3 måneder.

  Ja, Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' trives godt i fuld sol. Disse haveplanter trives godt på solrige steder i haven og har ingen problemer med direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' er ikke spiseligt. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blade og blomster. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, Heuchera sanguinea 'Leuchtk?fer' har en begrænset støjreducerende effekt på grund af de tætte blade og vækstform. Denne plante kan hjælpe med at absorbere omgivende lyde en smule, men den er ikke specifikt avlet til at dæmpe lyd. Effekten af lyddæmpning kan variere afhængigt af miljøet og plantens placering.

 • Du kan fjerne de visne blomsterstilke fra denne plante ved at skære dem helt ned til basen. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Det er ikke nødvendigt at beskære denne plante, medmindre du ønsker at kontrollere eller forynge formen.

  Heuchera har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme.

  Planten har brug for en veldrænet pottejord. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og en let fugtig jord. Brug helst speciel pottemuld til haveplanter.

  Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet med en neutral til let sur pH. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandtæthed for at forhindre rådne rødder. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at forbedre jordstrukturen og bevare næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggeplacering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord for at forhindre rodrot. Planten kan også vokse godt på et beskyttet sted mod stærk vind.

  Haveplanter som Heuchera har generelt ikke brug for meget vinterbeskyttelse. De er hårdføre og kan tåle frost godt. Du kan eventuelt lægge lidt blade eller halm omkring plantens fod for ekstra beskyttelse.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i sol eller halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund.

  Have brug for regelmæssig gødning gennem vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til overdreven vækst og svækkelse af planten.

  Når du planter denne haveplante, er det en god idé at bruge mulch. Dette kan hjælpe med at holde på fugtigheden og forhindre ukrudt i at vokse. Vær opmærksom på at lægge mulchen ikke for tæt på plantens stamme for at undgå kvælning.

  Heucheraer har generelt en præference for let sur til neutral jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for disse planter.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Du kan også regelmæssigt inspicere planterne for tilstedeværelse af skadedyr og fjerne dem manuelt. Det er vigtigt at være forebyggende og holde planterne sunde ved at pleje dem korrekt.

 • Beskrivelse

  Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer', også kendt som Koralløj, er en flerårig plante med lyserøde blade og små klokkeformede blomster. Bladene har en smuk glans og beholder deres farve hele vækstsæsonen. Denne plante bliver cirka 30 cm høj og er velegnet til både bede og krukker. 'Leuchtkäfer' tiltrækker også forskellige typer sommerfugle og bier. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i sollys til halvskygge og fugtig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.