Heuchera sanguinea 'Splendens'

Heuchera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heuchera sanguinea 'Splendens' is een prachtige vaste plant met opvallende, felrode bloemen die bloeien in de zomer. De bladeren zijn decoratief en hebben een hartvormige vorm met een mooi groen-bronskleurig tint. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Heuchera sanguinea 'Splendens' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in halfschaduw of schaduwrijke plekken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Heuchera sanguinea 'Splendens' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en gedijt goed in de tuin gedurende de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is de verwelkte bloemen regelmatig afknippen en de plant af en toe water geven. Verder stelt de plant weinig eisen qua verzorging.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' heeft voldoende ruimte nodig om zijn wortels uit te spreiden en gezond te blijven. Een plantafstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter is ideaal, zodat de plant voldoende licht, lucht en voedingsstoffen kan krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Ja, Heuchera sanguinea 'Splendens' groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter in de schaduw groeien dan in de volle zon. Het is een sterke en decoratieve tuinplant die zich goed aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor optimale groei.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef de plant liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, Heuchera sanguinea 'Splendens' draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan tuinen en kan helpen bij het bevorderen van de diversiteit aan planten en dieren in uw omgeving. Het biedt ook schuilplaatsen en voedselbronnen voor verschillende kleine dieren.

  "Heuchera sanguinea 'Splendens'" bloeit meestal van juni tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft. In perioden van extreme hitte kan wat extra water nodig zijn.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn mooie bladeren en bloemen. Het consumeren van deze plant kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is vooral bekend om zijn decoratieve bladeren en bloemen. Als je op zoek bent naar geluidsdemping, zijn er andere plantensoorten die geschikter zijn.

 • Heuchera sanguinea 'Splendens' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Gebruik schoon en scherp snoeigereedschap om infecties te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Water geven in de ochtend is het beste om schimmelziekten te voorkomen.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de wortels kan verstikken.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal om de plant gezond en bloeiend te houden. Vermijd te zware of te droge grond, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren.

  De Heuchera sanguinea 'Splendens' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant is geschikt voor in de border of als bodembedekker.

  Voor planten die tot de categorie tuinplanten behoren, is het aan te raden om in de winter een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de planten dichter bij elkaar te plaatsen voor extra warmte en beschutting. Het is ook mogelijk om een speciale winterhoes over de planten te plaatsen voor extra isolatie.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige maar goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en snoei in het voorjaar oude bladeren weg om de plant gezond te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' heeft behoefte aan een voedzame bodem, daarom is het aan te raden om organische meststoffen te gebruiken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld met een meststof voor bloeiende planten. Overbemesting moet echter vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Heuchera sanguinea 'Splendens' kunnen worden gemulst met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch is ook nuttig om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en helpt bij de verbetering van de bodemstructuur. Het wordt vaak in het voorjaar aangebracht en vernieuwd in het najaar.

  Heuchera sanguinea 'Splendens' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom overbemesting, dit kan het risico op ongedierte verminderen.

 • Omschrijving

  Heuchera sanguinea 'Splendens' is een prachtige vaste plant met opvallende, felrode bloemen die bloeien in de zomer. De bladeren zijn decoratief en hebben een hartvormige vorm met een mooi groen-bronskleurig tint. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Heuchera sanguinea 'Splendens' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in halfschaduw of schaduwrijke plekken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.