Hosta 'Fortunei Aureomarginata'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta 'Fortunei Aureomarginata' is een populaire hosta-variëteit met grote, hartvormige bladeren. De bladeren hebben een donkergroene kleur met een opvallende goudgele rand eromheen. De plant groeit in dichte clusters en kan een hoogte bereiken van ongeveer 50 cm. Hosta 'Fortunei Aureomarginata' bloeit in de zomer met kleine lila bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Deze hosta gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is een aanwinst voor elke schaduwrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden. Het is een populaire keuze onder tuinliefhebbers vanwege zijn decoratieve bladeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme kou. In de winter kunnen de bladeren afsterven en in het voorjaar groeit de plant weer uit.

  Ja, Hosta 'Fortunei Aureomarginata' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Zorg voor voldoende vochtige grond en plaats de plant op een schaduwrijke plek in de tuin. Verwijder af en toe dode bladeren en geef in het voorjaar wat organische mest.

  De plant heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, houd minimaal 30-60 cm afstand tussen elke plant. Zoek een plek in de tuin waar voldoende ruimte is om te groeien en te bloeien. Geef de plant voldoende ruimte om zich uit te kunnen spreiden en te vertakken.

  Ja, de Hosta 'Fortunei Aureomarginata' groeit goed in de schaduw. Deze tuinplant doet het uitstekend op plekken met weinig direct zonlicht en gedijt goed in vochtige, humusrijke grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Hosta planten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen wordt aanbevolen om ze 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, Hosta 'Fortunei Aureomarginata' is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders vanwege de mooie bloemen en nectar die ze produceren. Het kan helpen om deze nuttige bestuivers naar de tuin te lokken.

  Ja, de Hosta plant trekt vaak bijen en vlinders aan, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het is echter niet een erg divers aantrekkend plant voor insecten en andere dieren.

  Hosta 'Fortunei Aureomarginata' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei duurt gemiddeld zo'n 2 tot 4 weken.

  Nee, de Hosta 'Fortunei Aureomarginata' kan niet goed tegen de volle zon en groeit het beste in de schaduw of halfschaduw. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom belangrijk om een geschikte plek in de tuin te kiezen waar de plant voldoende beschutting krijgt.

  Nee, de Hosta planten zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot maagproblemen en misselijkheid. Het is aan te raden om deze planten niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de Hosta 'Fortunei Aureomarginata' heeft grote bladeren die geluid kunnen dempen. Dit komt doordat de bladeren geluidstrillingen kunnen absorberen en reflecteren. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Snoei de dorre bladeren weg in het voorjaar om de plant gezond te houden. Verwijder ook regelmatig de bloemstelen na de bloei om de energie naar de bladeren te laten gaan. Knip eventueel beschadigde bladeren weg tijdens het groeiseizoen.

  Geef regelmatig water aan de Hosta 'Fortunei Aureomarginata', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Giet water bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

  Hosta "Fortunei Aureomarginata" gedijt het best in vochtige potgrond die goed doorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond een neutrale tot zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid van de plant te behouden.

  Hosta's gedijen het best in vochtige, goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Vermijd natte of te droge grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant heeft een standplaats in halfschaduw tot schaduw nodig. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor in de border of in potten op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de grond bevroren is. Mulch kan helpen om de wortels te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt om hem te beschermen tegen vorstschade.

  Hosta 'Fortunei Aureomarginata' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bladeren en houd de planten goed water gegeven tijdens droge periodes. Geef in het voorjaar een beetje organische mest voor een goede groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een langzaam werkende meststof speciaal voor Tuinplanten om de groei te stimuleren. Bemest de planten in het voorjaar en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Tuinplanten zoals 'Hosta 'Fortunei Aureomarginata' kunnen profiteren van een laag mulch om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het is aan te raden om organische mulch zoals compost, boomschors of bladeren te gebruiken en deze elk jaar bij te vullen voor een optimale groei van de plant. Pas op dat de mulch niet te dicht bij de stengels van de plant komt om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan worden aangetast door slakken en luizen. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kunnen insecticiden worden gebruikt. Regelmatig controleren op ongedierte en preventieve maatregelen nemen kan de plant helpen beschermen tegen plagen.

 • Omschrijving

  Hosta 'Fortunei Aureomarginata' is een populaire hosta-variëteit met grote, hartvormige bladeren. De bladeren hebben een donkergroene kleur met een opvallende goudgele rand eromheen. De plant groeit in dichte clusters en kan een hoogte bereiken van ongeveer 50 cm. Hosta 'Fortunei Aureomarginata' bloeit in de zomer met kleine lila bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Deze hosta gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is een aanwinst voor elke schaduwrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.