Hosta 'Fortunei Obscura'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta 'Fortunei Obscura' er en smuk løvplante med hjerteformede, mørkegrønne blade, der er let bølgede. Denne hosta vokser i kompakte tuer og blomstrer om sommeren med lavendelfarvede blomster på høje stilke. Bladene på 'Fortunei Obscura' har en subtil glans og tilføjer et strejf af elegance til haven. Denne plante trives godt i halvskygge til skyggefulde områder og er perfekt til bede eller som jorddække i skyggen. Hosta 'Fortunei Obscura' er en nem plante at vedligeholde, der kræver lidt pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Om vinteren taber planten sine blade. Det er en løvfældende haveplante.

  Hosta 'Fortunei Obscura' er hårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Det er en stærk og godt vinterhårdfør haveplante, der er modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod streng frost.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og tilføje gødning lejlighedsvis for optimal vækst. Derudover er det vigtigt at fjerne de gamle blade regelmæssigt for et sundt udseende.

  Hosta 'Fortunei Obscura' har brug for ca. 30-40 cm plads mellem andre planter for at vokse optimalt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og ikke står for tæt på andre planter. Hostas har et omfattende rodnet, så giv dem tilstrækkelig plads til at vokse.

  Ja, Hosta 'Fortunei Obscura' trives godt i skyggen. Det er en ideel plante til steder i haven, hvor der er lidt sollys. Den vil vokse godt og trives med minimal eksponering for solen.

  Hosta 'Fortunei Obscura' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster og den duft, de udskiller. Dette gør planten til et smukt bidrag til en have, der tiltrækker bestøvere.

  Hosta 'Fortunei Obscura' tiltrækker primært snegle, hvilket ikke bidrager positivt til biodiversiteten. Andre planter, der leverer nektar og pollen, er bedre egnet til at støtte biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer fra juli til august, og blomstringsperioden varer ca. 4 uger. Blomsterne har en lyse lilla farve og blomstrer i attraktive klaser.

  Denne plante trives bedst i halvskygge til skygge. Direkte sollys kan forbrænde bladene og få planten til at vokse mindre godt. Placer derfor denne plante et sted med mere beskyttelse mod direkte sollys.

  Nogle dele af Hosta-planter er spiselige, såsom de unge blade og blomsterknopper, men smagen varierer afhængigt af arten. Det er vigtigt at bemærke, at nogle mennesker kan have allergiske reaktioner på at spise Hosta-planter. Det anbefales generelt ikke at spise disse planter.

  Ja, Hosta 'Fortunei Obscura' har store blade, der kan dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger. Dette gør planten til et godt valg for at skabe en rolig og stille haveomgivelser.

 • Hostaer kan beskæres om foråret ved at klippe de gamle blade væk. Fjern også visne blomster for at holde planten sund. Beskær døde eller beskadigede blade i vækstsæsonen for at holde planten pæn.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå at lade planten stå med våde rødder.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt næring for optimal vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten bør være fugtig og godt drænet, og helst rig på humus. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur, en pH-værdi mellem 6.0 og 7.5 er ideel for planten. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt med organisk gødning.

  Hosta 'Fortunei Obscura' trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Det er vigtigt, at jorden er fugtig og humusrig. Vælg et beskyttet sted i haven til at plante denne plante.

  Om vinteren skal denne haveplante beskyttes mod frost, vind og fugtighed. Dette kan for eksempel gøres ved at dække planten med blade eller halm. Sørg for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodskader.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for en veldrænet jord og tilføj regelmæssigt gødning for en sund vækst. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at få planten til at se frisk ud.

  For at gøde denne plante anbefales det at bruge organisk gødning eller langtidsvirkende gødning i foråret. Gød ikke planterne for tidligt på sæsonen, men vent til jorden er opvarmet for at undgå rodforbrænding. Giv planterne regelmæssigt vand efter gødning for at absorbere næringsstofferne godt.

  Det anbefales at mulche Hosta 'Fortunei Obscura' med organisk materiale, såsom kompost eller barkflis. Dette vil hjælpe med at holde jorden fugtig og holde ukrudt under kontrol. Mulch kan også give beskyttelse mod frost om vinteren.

  Hosta 'Fortunei Obscura' trives godt i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr ved haveplanter som Hosta 'Fortunei Obscura' kan naturlige fjender såsom mariehøner og snyltehvepse blive brugt. Derudover kan forebyggende foranstaltninger som regelmæssig kontrol af skadedyr og fjernelse af angrebne blade hjælpe med at forebygge skadedyr. Hvis nødvendigt kan biologiske eller kemiske bekæmpelsesmidler bruges, men det frarådes ofte på grund af mulig skade på planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Hosta 'Fortunei Obscura' er en smuk løvplante med hjerteformede, mørkegrønne blade, der er let bølgede. Denne hosta vokser i kompakte tuer og blomstrer om sommeren med lavendelfarvede blomster på høje stilke. Bladene på 'Fortunei Obscura' har en subtil glans og tilføjer et strejf af elegance til haven. Denne plante trives godt i halvskygge til skyggefulde områder og er perfekt til bede eller som jorddække i skyggen. Hosta 'Fortunei Obscura' er en nem plante at vedligeholde, der kræver lidt pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.