Hosta nakaiana

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta nakaiana is een bladverliezende vaste plant met brede, hartvormige bladeren die groen van kleur zijn. De bladeren hebben een licht golvende rand en groeien in een compacte pol. In de zomer produceert de plant lange, paarse bloemstelen met kleine, lila bloemen. Hosta nakaiana gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is goed bestand tegen schaduwrijke omstandigheden. Deze plant is een mooie toevoeging aan schaduwrijke borders en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de wintermaanden.

  Hosta nakaiana is zeer winterhard en kan temperaturen weerstaan tot -20 graden Celsius. Dit maakt de plant geschikt voor koude klimaten en winterse omstandigheden. In de winter heeft de plant geen extra bescherming nodig om te overleven.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft minimale waterbehoefte. Regelmatig snoeien en bemesten zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Je hebt ongeveer 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is. Hosta nakaiana groeit het beste in halfschaduw tot schaduw.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het gedijt goed onder bomen en langs schuttingen waar de zonlicht beperkt is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om de beste groeiomstandigheden te bieden.

  Hosta nakaiana heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die een natuurlijke en levendige tuin willen creëren.

  Ja, hosta's zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze schaduw bieden en aantrekkelijk zijn voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar prefereert toch enige schaduw. Zorg voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen felle middagzon. Over het algemeen gedijt de plant goed in halfschaduw.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren als voedsel. Het is beter om alleen planten te eten die speciaal als eetbare planten worden gekweekt.

  Hosta nakaiana heeft grote bladeren die geluid kunnen dempen. Als tuinplant kan het een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden. Echter, het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om dode bladeren en bloemstelen te verwijderen. Het is belangrijk om scherpe snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen. Over het algemeen is snoeien niet noodzakelijk, tenzij om de plant gezond en mooi te houden.

  Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Water de plant bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  Hosta's gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar ervoor te zorgen dat de grond niet te nat wordt. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Hosta nakaiana groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. De bodemkwaliteit moet licht humusrijk zijn en niet te compact. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en humusrijk. Bescherm de plant tegen felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kunnen vorstgevoelige planten worden afgedekt met jute of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Hosta nakaiana heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen en de plant in het voorjaar te bemesten. Snoei dode bladeren en bloemstelen af om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar een meststof te geven die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid meststof en frequentie van bemesting.

  Mulch moet worden aangebracht rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed draineert voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om periodiek de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of zwavel.

  De plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Om deze ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke methoden zoals diatomeeënaarde of het gebruik van insecticiden worden toegepast. Let op dat de plant regelmatig wordt gecontroleerd om vroegtijdige tekenen van ongedierte te herkennen.

 • Omschrijving

  Hosta nakaiana is een bladverliezende vaste plant met brede, hartvormige bladeren die groen van kleur zijn. De bladeren hebben een licht golvende rand en groeien in een compacte pol. In de zomer produceert de plant lange, paarse bloemstelen met kleine, lila bloemen. Hosta nakaiana gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is goed bestand tegen schaduwrijke omstandigheden. Deze plant is een mooie toevoeging aan schaduwrijke borders en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.