Hosta x undulata 'Erromena'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta x undulata 'Erromena' is een bekende en geliefde vaste plant die vooral om zijn mooie bontgekleurde bladeren wordt gewaardeerd. De bladeren zijn groen met crèmekleurige randen en hebben een golvende vorm, vandaar de naam 'undulata'. Deze plant bloeit in de zomer met lila bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Hosta x undulata 'Erromena' houdt van een vochtige, goed doorlatende bodem en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is een populaire keuze voor schaduwrijke borders, rotstuinen, en plantenbakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hosta x undulata 'Erromena' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een mooie en levendige uitstraling in de tuin. Als tuinplant is het een goede keuze voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin.

  Hosta x undulata 'Erromena' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. De plant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan buiten blijven tijdens de winter. Het is belangrijk om de plant wel goed te beschermen tegen gure wind en vorst.

  Ja, de Hosta x undulata 'Erromena' is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. De plant heeft weinig zorg nodig en kan goed tegen schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed vochtig te houden.

  De plant heeft ongeveer één vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden met zijn bladeren en wortels. Houd ook rekening met de omliggende planten zodat ze niet te dicht op elkaar staan.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hosta's staan bekend om hun tolerantie voor schaduwrijke omgevingen en gedijen goed in vochtige, schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor voldoende water en bemesting voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de Hosta x undulata 'Erromena' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin die biodiversiteit wil bevorderen.

  Hosta's zijn over het algemeen niet erg aantrekkelijk voor biodiversiteit, omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen. Planten die inheems zijn en natuurlijke habitats ondersteunen, zijn beter voor biodiversiteit. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor inheemse planten in de tuin.

  De Hosta x undulata 'Erromena' bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Hosta's worden over het algemeen niet goed verdragen in de volle zon, ze geven de voorkeur aan schaduwrijke omstandigheden. Het is daarom beter om de plant op een plek te planten waar hij bescherming heeft tegen direct zonlicht. Te veel zon kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden en de plant zich niet goed ontwikkelt.

  Nee, Hosta planten zijn niet eetbaar. Zij behoren tot de decoratieve tuinplanten en zijn niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangegeven.

  Ja, Hosta planten hebben grote bladeren die geluid kunnen dempen. Ze absorberen geluidsgolven en helpen om het geluid te verminderen. Het kan dus als een geluidsdempende plant worden beschouwd in de tuin.

 • Hosta's kunnen na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Over het algemeen is snoeien niet strikt noodzakelijk voor deze plant.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant te lang droog staat om uitdroging te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en regelmatig vochtig gehouden wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde voedingswaarde. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is, en vermijd zware kleigrond. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt goed op een locatie met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm tegen felle middagzon.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak bescherming nodig tegen strenge winters. Dit kan gedaan worden door mulch, afdekken met een dikke laag bladeren of met een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant in de winter goed beschermd te houden om vorstschade te voorkomen.

  Hosta's hebben regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Ze gedijen goed in de schaduwrijke plekken en hebben af en toe wat meststof nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstengels voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te dienen voor een gezonde groei en bloei. Een algemene meststof met een evenwichtige samenstelling is geschikt voor deze plant. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de bladeren, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken, wat gunstig is voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen. Kies een organische mulch, zoals boomschors of compost, voor een goede voedingsbron voor de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen om een optimale groei te garanderen. Aanbevolen pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 7,5.

  Voor tuinplanten zoals "Hosta x undulata 'Erromena'" is het belangrijk om regelmatig te controleren op slakken en bladluizen, die schade kunnen veroorzaken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van bladluizen. Het is ook mogelijk om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken om ongedierte tegen te gaan.

 • Omschrijving

  Hosta x undulata 'Erromena' is een bekende en geliefde vaste plant die vooral om zijn mooie bontgekleurde bladeren wordt gewaardeerd. De bladeren zijn groen met crèmekleurige randen en hebben een golvende vorm, vandaar de naam 'undulata'. Deze plant bloeit in de zomer met lila bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Hosta x undulata 'Erromena' houdt van een vochtige, goed doorlatende bodem en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is een populaire keuze voor schaduwrijke borders, rotstuinen, en plantenbakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.