Hosta 'Undulata Mediovariegata'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta 'Undulata Mediovariegata' er en populær prydplante med iøjnefaldende grønne blade med en flødefarvet kant. Bladene har en bølgende form og kan blive op til 25 cm lange. Denne Hosta blomstrer om sommeren med lilla blomster, der tiltrækker sommerfugle. Det er en stærk plante, der trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en plads i halvskygge. Hosta 'Undulata Mediovariegata' er ideel til brug i bede, som jorddække eller i en skyggefuld have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hosta 'Undulata Mediovariegata' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og skud kommer frem igen om foråret. Det er en løvfældende havplante.

  Planten er vinterhård op til ca. -20 grader Celsius. Det er en stærk og vinterbestandig haveplante. Det er ikke nødvendigt at give ekstra beskyttelse mod frost.

  Ja, 'Hosta Undulata Mediovariegata' er generelt let at vedligeholde. Denne plante er vinterhårdfør og trives godt i skygge eller halvskygge. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Denne plante har brug for cirka en halv kvadratmeter plads at vokse på. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for ikke at hæmme væksten. En rummelig plantekasse eller bed er ideel til denne plante.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en ideel plante til de skyggefulde dele af haven. Bladene vil forblive smukke med tilstrækkelig skygge.

  Hosta 'Undulata Mediovariegata' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke vandpølet. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give vand hyppigere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det er et værdifuldt bidrag til haven for bestøvere.

  Ja, Hosta 'Undulata Mediovariegata' tiltrækker forskellige insekter som bier og sommerfugle, hvilket kan fremme biodiversiteten i haven. Det skaber varierede og interessante økosystemer i haven. Det kan fungere som et skjulested og en fødekilde for forskellige små dyr.

  Hosta 'Undulata Mediovariegata' blomstrer om sommeren fra juni til august. Blomstringen varer cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante trives bedst i halvskygge til skygge og kan brænde i fuld sol. Det bedste er at placere planten et sted med lidt morgensol og lidt skygge om eftermiddagen. Overeksponering for fuld sol kan føre til misfarvning eller skade på bladene.

  Nej, bladene på Hosta 'Undulata Mediovariegata' er ikke spiselige. Det anbefales at undgå at indtage planten, da den kan være giftig. Det er bedst at bruge denne plante kun som en dekorativ haveplante.

  Ja, Hosta 'Undulata Mediovariegata' har store blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt i haven. Plantning af flere eksemplarer kan hjælpe med at dæmpe lyden.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Hosta 'Undulata Mediovariegata', da det er en langsomt voksende plante, der naturligt forbliver kompakt. Eventuelle beskadigede eller visne blade kan beskæres for at forbedre plantens udseende. Beskær helst om foråret, inden den nye vækst begynder.

  Hosta 'Undulata Mediovariegata' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Vand helst om morgenen eller sidst på eftermiddagen.

  Hostas trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for tilstrækkelig næring og vand for at holde planten sund. Brug en potte, der er stor nok til rødderne til at udvikle sig ordentligt.

  Hostas trives bedst i en fugtig, godt drænet jord med masser af organisk materiale. De tåler ikke tør jord og foretrækker en fugtig jord. Tilsætning af kompost eller bladejord kan forbedre jordkvaliteten for denne plante.

  Denne plante trives bedst et sted i halvskygge til skygge. Sørg for fugtig, veldrænet jord. Undgå for meget sol, da det kan få bladene til at brænde.

  Haveplanter som disse har ikke brug for speciel vinterbeskyttelse, men det kan hjælpe at lægge lidt organisk materiale rundt om plantens base for ekstra isolering. Sørg dog for, at jorden er godt dækket for at beskytte rødderne mod streng frost. Om foråret kan eventuelt visnet løv fjernes.

  Hostaer trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skygge. Sørg for at give planten regelmæssig vand og fjerne døde blade for at holde planten sund. Giv planten gødning om foråret for at fremme væksten.

  Hostas elsker en frugtbar jord og kan gødes med organisk gødning om foråret og sommeren. Brug en gødning med et højere kvælstofindhold for at holde bladene sunde og grønne. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på rødderne.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtets vækst. Muld, såsom blade, halm eller træflis, kan bruges. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stængler for at undgå skimmelvækst.

  Jordens pH-værdi for Hosta'er bør være neutral til let sur, ideelt set mellem 6,0 og 7,5. En for sur jord kan føre til klorose (gulfarvning af blade) og en for alkalisk jord kan blokere næringsstoffer og hæmme plantens vækst. Regelmæssig testning og justering af jordens pH-værdi kan hjælpe med at holde planten sund.

  Denne plante kan blive angrebet af snegle og bladlus. For at bekæmpe skadedyrene kan naturlige fjender som marihøns bruges, eller der kan anvendes specielle bekæmpelsesmidler. At kontrollere og holde planten ren regelmæssigt kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Hosta 'Undulata Mediovariegata' er en populær prydplante med iøjnefaldende grønne blade med en flødefarvet kant. Bladene har en bølgende form og kan blive op til 25 cm lange. Denne Hosta blomstrer om sommeren med lilla blomster, der tiltrækker sommerfugle. Det er en stærk plante, der trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en plads i halvskygge. Hosta 'Undulata Mediovariegata' er ideel til brug i bede, som jorddække eller i en skyggefuld have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.