Hosta 'Blue Cadet'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta 'Blue Cadet' is een compacte en langzaam groeiende plant met opvallend blauwgroen blad. De bladeren zijn hartvormig en hebben een lichte golvende structuur. In de zomer produceert de plant paarse bloemen op lange bloemstelen. Hosta 'Blue Cadet' gedijt goed in halfschaduwrijke tot schaduwrijke omgevingen en is populair als bodembedekker in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vraagt en ideaal is voor het creëren van een rustgevende sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hosta 'Blue Cadet' is niet groenblijvend. In de winter verliest deze plant zijn bladeren en komt in het voorjaar weer terug. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke en winterharde tuinplant. Over het algemeen kunnen ze goed tegen koude temperaturen.

  Deze plant is erg makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in de meeste tuinen en heeft enkel af en toe wat water nodig. Hosta 'Blue Cadet' heeft een sterke weerstand tegen ziektes en plagen.

  Hosta 'Blue Cadet' heeft gemiddeld 30-45 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, Hosta 'Blue Cadet' groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor plekken met weinig zonlicht. Het blauwgroene blad van deze plant komt goed tot zijn recht in schaduwrijke tuinen.

  Hostaplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen is het voldoende om de plant een keer per week water te geven, tenzij de grond al vochtig aanvoelt.

  Ja, hosta's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun bloemen en nectar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze diersoorten aan te trekken en te ondersteunen.

  Hosta's trekken slakken aan, wat gunstig kan zijn voor de biodiversiteit. De plant zelf draagt echter weinig bij aan de biodiversiteit door zijn dichte groeiwijze en gebrek aan nectar of stuifmeel voor bestuivers. Over het algemeen niet bijzonder geschikt voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Hosta 'Blue Cadet' bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Hosta's in het algemeen kunnen niet goed tegen de volle zon. Ze geven de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en ze kunnen uitdrogen.

  Sommige soorten hosta's worden beschouwd als eetbaar en worden gebruikt in salades of als decoratieve garnituur, maar het wordt over het algemeen niet aanbevolen om hosta's te eten vanwege mogelijke giftige stoffen. Het is beter om deze plant te beschouwen als sierplant voor in de tuin.

  Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking door het absorberen van geluidstrillingen met hun bladeren en takken. Echter is dit effect vrij mild en kan het geen vervanging bieden voor specifieke geluidsisolatie maatregelen.

 • Hosta's kunnen in het voorjaar worden gesnoeid door dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Verwijder ook oude bloemstelen om de plant gezond te houden. Laat de rest van de bladeren onaangeroerd om de plant zijn volle vorm te laten behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Hosta 'Blue Cadet' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg voor een licht en humusrijk substraat voor optimale groei en bloei. Verpot de plant indien nodig om de voedingsstoffen in de grond op peil te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplanten moet goed doorlatend en vochtig zijn. De grond mag niet te droog of te nat zijn. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal.

  Deze plant groeit het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en goed doorlatend. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het raadzaam om in de winter een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant in potten te verplanten en deze naar een beschutte locatie te verplaatsen tijdens de koudste maanden. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen.

  Hosta's geven de voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en mulch de grond om vocht vast te houden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of bladverliezende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulch de grond rondom deze plant met een laag organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit zal de plant helpen om gezond te groeien en bloeien. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of het najaar.

  De Hosta 'Blue Cadet' prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten zoals “Hosta 'Blue Cadet'", is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van spint, slakken en trips. Een effectieve manier om deze plagen te bestrijden is door ze handmatig te verwijderen of door natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes te introduceren in de tuin. Het is ook raadzaam om de grond rondom de plant schoon te houden om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  Hosta 'Blue Cadet' is een compacte en langzaam groeiende plant met opvallend blauwgroen blad. De bladeren zijn hartvormig en hebben een lichte golvende structuur. In de zomer produceert de plant paarse bloemen op lange bloemstelen. Hosta 'Blue Cadet' gedijt goed in halfschaduwrijke tot schaduwrijke omgevingen en is populair als bodembedekker in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vraagt en ideaal is voor het creëren van een rustgevende sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.