Hosta 'Krossa Regal'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta 'Krossa Regal' er en elegant og iøjnefaldende plante med langstrakte blå-grå blade, der er let bøjede. Denne hosta kan nå en imponerende højde på cirka 60 cm og har en opadgående vækstform. Om sommeren producerer denne plante lilla blomster, der stikker op over bladene. Hosta 'Krossa Regal' trives godt i halvskygge til skygge og er velegnet til bede, rabatter og som bunddække. Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og er ikke krævende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, de fleste hosta-planter er løvfældende og mister deres blade om vinteren. Disse planter vokser igen om foråret og producerer nye blade. Vær opmærksom på, at hosta-planter hviler om vinteren og ser nøgne ud på det tidspunkt.

  Planten er hårdfør indtil cirka -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Haveplanter som denne bør derfor beskyttes bedst muligt mod kulde om vinteren.

  Hostaer er generelt lette at vedligeholde og trives godt under de fleste haveforhold. De har brug for regelmæssig vanding og trives godt i delvis skygge til skyggefulde omgivelser. Det er vigtigt at holde snegle under kontrol, da de gerne gnasker på Hostaer.

  Planten har brug for plads til at sprede sig, så giv den mindst en halv kvadratmeter plads. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med luft og sollys for at vokse optimalt. Tag også højde for højden og bredden af bladene ved plantning i haven.

  Ja, Hosta planter trives bedst i skygge og halvskygge. De kan godt trives i områder med lidt direkte sollys. Det er vigtigt at give dem tilstrækkeligt med vand og plante dem i veldrænet jord.

  Hostaer har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, så vand plantene efter behov. Generelt anbefales det at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, Hosta planter er generelt ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. De er kendt for deres blade og dyrkes primært for deres dekorative værdi i haven. Det anbefales at plante blomster, der er specifikt designet til at tiltrække sommerfugle og bier, hvis det ønskes.

  Hosta 'Krossa Regal' begrænser biodiversiteten, da det er en eksotisk art, der ikke er hjemmehørende. Det optager plads, der ellers kunne bruges af indfødte planter og dyr. Den har kun lidt merværdi for den lokale flora og fauna.

  Planten blomstrer i sommermånederne, normalt fra juli til august. Blomstringsperioden kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Hostaer foretrækker at stå i halvskygge til skygge. Direkte sollys kan beskadige bladene og forårsage forbrænding. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor den er beskyttet mod den skarpe sol.

  Nej, Hosta planter er ikke spiselige. De bliver primært dyrket for deres dekorative blade og anbefales ikke til indtagelse. At indtage Hosta planter kan føre til maveproblemer eller andre sundhedsproblemer.

  Hosta 'Krossa Regal' er ikke lyddæmpende. Det er primært kendt for sine dekorative blade og attraktive blomster. Det kan dog fungere som jorddække og skabe et grønt miljø.

 • Hostas kan beskæres om foråret for at fjerne grimme blade. Fjern også brune blade og blomsterstængler efter blomstring for at holde planten sund. Det er vigtigt ikke at beskære planten for dybt, da det kan hæmme væksten.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Brug helst regnvand eller lunkent ledningsvand.

  For Hosta 'Krossa Regal' er det vigtigt at bruge pottemuld, der tillader god vandgennemstrømning, men også indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden er let sur, med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det anbefales at udskifte pottemulden hvert år for optimal vækst af planten.

  Planten trives bedst i fugtig, godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj organisk indhold. Det er vigtigt, at jorden er rig på næringsstoffer og har en neutral pH-værdi. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelig vandretention for at holde planten sund.

  Hosta 'Krossa Regal' trives bedst et sted i halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod skarp sol og tør jord.

  Hostaer er hårdføre planter, men unge planter kan have gavn af ekstra beskyttelse under streng frost. Dette kan gøres ved at dække planten med muld eller blade. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne.

  Hosta 'Krossa Regal' kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blade og blomsterstilke om efteråret for at holde planten sund. Gød planten om foråret med organiske gødninger for at fremme væksten.

  Hostaer har gavn af regelmæssig gødning om foråret og sommeren. Brug en universel gødning til blomstrende planter eller særlig gødning til bladplanter. Overgødning kan føre til forbrændte blade, så følg nøje instruktionerne på emballagen.

  Mulch er en god måde at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt i haven. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og sikrer en sund vækst af planterne. Brug organisk mulch som barkflis eller kompost for de bedste resultater.

  Hostaer trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og helbred. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og tilpasse den efter behov.

  For haveplanter som Hostaer kan snegle være et almindeligt problem. For at bekæmpe snegle kan man bruge naturlige løsninger som kaffegrums, æggeskaller eller placere kobberringe rundt om planterne. Regelmæssig kontrol og manuel fjernelse af snegle er også en god idé.

 • Beskrivelse

  Hosta 'Krossa Regal' er en elegant og iøjnefaldende plante med langstrakte blå-grå blade, der er let bøjede. Denne hosta kan nå en imponerende højde på cirka 60 cm og har en opadgående vækstform. Om sommeren producerer denne plante lilla blomster, der stikker op over bladene. Hosta 'Krossa Regal' trives godt i halvskygge til skygge og er velegnet til bede, rabatter og som bunddække. Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og er ikke krævende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.