Hosta 'Wide Brim'

Hosta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hosta 'Wide Brim' is een populaire en aantrekkelijke vaste plant met grote, hartvormige bladeren die een opvallende witte rand hebben en een groene binnenkant. De bladeren groeien in een dichte rozetvormige bos, waardoor de plant een vol en weelderig uiterlijk krijgt. In de zomer produceert de Hosta 'Wide Brim' paarse bloemstelen met geurende witte bloemen die vlinders aantrekken. Deze plant gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden en vereist regelmatig vochtige grond om gezond te blijven. Hosta 'Wide Brim' is een sterke en gemakkelijk te kweken plant die een prachtige aanvulling kan zijn op elke tuin of bordersituatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant 'Hosta 'Wide Brim'' is niet groenblijvend. Tuinplanten zoals deze verliezen hun bladeren in de winter en blijven kaal tot het voorjaar.

  Hosta 'Wide Brim' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koudere temperaturen en kan in de winter buiten blijven staan zonder bescherming nodig te hebben.

  De Hosta 'Wide Brim' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen zowel in de zon als in de schaduw groeien. Regelmatig water geven en bijmesten in het voorjaar is voldoende om ze gezond te houden.

  Voor een Hosta 'Wide Brim' heb je minimaal 30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Deze plant kan zich breed uitstrekken, dus geef hem voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aanbevolen om deze plant niet te dicht bij andere planten te planten om overbevolking te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in een omgeving met weinig zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed vochtig blijft om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Hosta planten hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig door in de grond te voelen of water nodig is.

  Ja, Hosta's kunnen bloemen produceren die bijen en vlinders aantrekken. De nectar en pollen van de bloemen kunnen helpen bij het lokken van bestuivers zoals bijen en vlinders naar de plant. Het is echter afhankelijk van de specifieke soort en variëteit van de plant.

  Hosta's dragen niet direct bij aan de biodiversiteit, omdat ze weinig nectar produceren en niet bijdragen aan de voedselketen van inheemse dieren. Echter kunnen ze wel een diversiteit aan insecten aantrekken die op zoek zijn naar voedsel of schuilmogelijkheden. Over het algemeen dragen inheemse planten meer bij aan de biodiversiteit dan tuinplanten.

  De Hosta 'Wide Brim' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De Hosta 'Wide Brim' kan beter beschermd worden tegen de volle zon, aangezien hij graag in de schaduw groeit. Direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij gedeeltelijk of gefilterd zonlicht ontvangt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is bedoeld als decoratieve plant in de tuin en bevat stoffen die niet geschikt zijn voor consumptie. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, Hosta planten hebben grote bladeren die geluid kunnen dempen, vooral bij regenval. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in uw tuin.

 • Het is niet nodig om de Hosta 'Wide Brim' plant te snoeien, tenzij dode bladeren of bloemstelen moeten worden verwijderd. Snoei deze plant in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder ook regelmatig eventuele beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten.

  Hosta 'Wide Brim' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en regelmatig worden bemest om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Zware kleigrond kan worden verbeterd door het toevoegen van compost of vermiculiet.

  De Hosta 'Wide Brim' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou. Je kunt de plant bedekken met mulch, bladeren of een laag stro om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotten te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en houd de plant vrij van onkruid. In het voorjaar kun je de plant bemesten met organische meststoffen.

  Tuinplanten zoals Hosta's hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof speciaal voor tuinplanten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels tegen vorst in de winter. Gebruik organische mulch zoals bladeren, stro of boomschors voor het beste resultaat.

  De Hosta heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren en voedingsstoffen minder goed opnemen. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Bladluizen kunnen een bedreiging vormen voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Een andere optie is om natuurlijke vijanden van bladluizen aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  Hosta 'Wide Brim' is een populaire en aantrekkelijke vaste plant met grote, hartvormige bladeren die een opvallende witte rand hebben en een groene binnenkant. De bladeren groeien in een dichte rozetvormige bos, waardoor de plant een vol en weelderig uiterlijk krijgt. In de zomer produceert de Hosta 'Wide Brim' paarse bloemstelen met geurende witte bloemen die vlinders aantrekken. Deze plant gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden en vereist regelmatig vochtige grond om gezond te blijven. Hosta 'Wide Brim' is een sterke en gemakkelijk te kweken plant die een prachtige aanvulling kan zijn op elke tuin of bordersituatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.