Houstonia caerulea 'Millard's Variety'

Houstonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Houstonia caerulea 'Millard's Variety' er en kompakt flerårig plante med en markant blålilla blomsterstand. Blomsterne har en stjerneformet struktur og blomstrer om foråret til sommeren. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og trives godt i fuld sol til halvskygge. Denne variant bruges ofte som jorddække eller i stenbede på grund af dens smukke blomster og kompakte vækst. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver minimal pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade i vintermånederne. Det er en haveplante, der vokser og blomstrer hvert år.

  Denne plante er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten ved lavere temperaturer for at undgå frostskader. Generelt kan denne plante godt overleve i vores klima.

  Ja, Houstonia caerulea 'Millard's Variety' er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund. Det er en stærk havplante, der trives godt i forskellige jordtyper.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og modtage tilstrækkeligt lys. Tag også hensyn til eventuelle nabo-planter for at undgå overdreven konkurrence.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er et godt valg til skyggefulde haver eller steder med lidt sollys. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, og planten vil trives.

  Denne plante har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Hold jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Juster vandingsfrekvensen baseret på jordens fugtighed.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar og er attraktive for disse bestøvere. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse vigtige insekter.

  Ja, planten Houstonia caerulea 'Millard's Variety' er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvende insekter med dens nektarfyldte blomster. Det kan hjælpe med at fremme mangfoldigheden af planter og dyr i haven. Det skaber et sundt og afbalanceret miljø for forskellige organismer.

  Planten blomstrer i maj og juni måneder og blomstringen varer cirka 4-6 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den bruges primært som en dekorativ plante i haver på grund af de smukke blå blomster. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har ikke evnen til at dæmpe lyd. Den er især kendt for sine blå blomster og bruges ofte som jorddække i haver. Den har ingen specielle egenskaber med hensyn til lydisolering.

 • Det er vigtigt at beskære planten let efter blomstring for at opretholde formen og sundheden. Fjern døde eller syge grene og beskær planten tilbage til cirka 5 cm over jorden. Beskær også om nødvendigt om foråret for at holde planten kompakt.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, men undgå at give for meget vand for at forhindre rodrot. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedst at give vand om morgenen.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Undgå tung lerjord og sørg for, at pottemulden er let sur til neutral. Tilføj eventuelt lidt organisk materiale for ekstra næring.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj organisk indhold. Det er vigtigt, at jorden er sur og tillader god luftgennemstrømning. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Undgå for våd eller for tør jord og sørg for tilstrækkelig luftcirkulation omkring planten. Plant Houstonia caerulea 'Millard's Variety' i blomsterbede eller stenhave for det bedste resultat.

  Denne plante kræver ikke speciel vinterbeskyttelse og kan generelt godt tåle kolde temperaturer. Sørg dog for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Et lag muld kan hjælpe med at beskytte planten mod frostskader.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og placér planten på et solrigt til let skyggefuldt sted. Trim eventuelt efter blomstring for at holde planten kompakt og sund.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde med en generel gødning med jævne mellemrum for at fremme vækst og blomstring. Vælg en gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter, og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte mængde og timing. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig og hold øje med planten efter gødskning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at bevare fugt og reducere ukrudt vækst. Brug organisk materiale som kompost eller træflis for bedste resultat. Forny muldsengen årligt for at holde planten sund.

  Houstonia caerulea 'Millard's Variety' trives bedst i sure til neutrale jordarter med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med egnede gødninger eller jordforbedringsmidler. Vedligeholdelse af den rette pH-værdi vil fremme plantens sundhed og vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der bruges naturlige midler som neemolie eller plantning af ledsageplanter, der afskrækker skadedyr. Regelmæssig kontrol af planten for tilstedeværelse af skadedyr og manuel fjernelse af dem kan også være effektivt. Derudover kan stimulering af biodiversitet i haven hjælpe med at reducere skadedyr.

 • Beskrivelse

  Houstonia caerulea 'Millard's Variety' er en kompakt flerårig plante med en markant blålilla blomsterstand. Blomsterne har en stjerneformet struktur og blomstrer om foråret til sommeren. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og trives godt i fuld sol til halvskygge. Denne variant bruges ofte som jorddække eller i stenbede på grund af dens smukke blomster og kompakte vækst. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver minimal pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.