Iberis sempervirens 'Snowflake'

Iberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Iberis sempervirens 'Snowflake' is een compacte, groenblijvende heester die vaak wordt gebruikt als bodembedekker. Hij heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen die lijken op sneeuwvlokken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan goed tegen droge grond. Met regelmatig snoeien blijft de Iberis sempervirens 'Snowflake' compact en bloeiend.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde plant die tuinen en borders het hele jaar door kleur geeft.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorstperiodes te beschermen. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij groeit goed in de volle zon of lichte schaduw en heeft regelmatig water nodig. Verder hoeft hij alleen af en toe gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te planten, zodat hij voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en voedingsstoffen krijgt.

  Iberis sempervirens 'Snowflake' groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de gedeeltelijke schaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. In de schaduw zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de zoete geur en kleurrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken. De bloemen zijn rijk aan nectar en zorgen voor voedsel voor vlinders en bijen.

  Ja, Iberis sempervirens 'Snowflake' is een goede plant voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Het draagt bij aan het ecosysteem door het bevorderen van bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De 'Snowflake' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het beste is om de plant minstens 6 uur per dag zonlicht te geven.

  Nee, de Iberis sempervirens 'Snowflake' is niet eetbaar als voedsel voor mens of dier. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect door hun bladeren en stelen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Deze plant kan na de bloei lichtjes worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei tot net boven een nieuw groeipunt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of er uitlopers zijn die de vorm van de plant verstoren en deze indien nodig weg te snoeien.

  Geef regelmatig water aan de plant om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef vooral extra water tijdens droge periodes in de zomer. Vermijd overmatig water geven, want dit kan leiden tot wortelrot.

  Potgrond voor tuinplanten is het meest geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Het gebruik van meststoffen kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De Iberis sempervirens 'Snowflake' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware en natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. De plant kan goed groeien in borders, rotsachtige tuinen en als bodembedekker.

  In de winter kan het aan te raden zijn om de plant te bedekken met een laagje stro of bladeren om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan een winterhoes gebruikt worden voor extra bescherming.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting met een universele meststof. Het is aan te raden om dit te doen in het voorjaar en de zomer, volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar mulch aan te brengen rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik hiervoor organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Het mulchen kan tevens helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen.

  De plant gedijt goed in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen en slakken. Om deze problemen te voorkomen, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of diatomeeënaarde worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen kan helpen om snel in te grijpen en de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Iberis sempervirens 'Snowflake' is een compacte, groenblijvende heester die vaak wordt gebruikt als bodembedekker. Hij heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen die lijken op sneeuwvlokken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan goed tegen droge grond. Met regelmatig snoeien blijft de Iberis sempervirens 'Snowflake' compact en bloeiend.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.