Incarvillea delavayi

Incarvillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Incarvillea delavayi, ook wel bekend als de Chinese trompetbloem, is een prachtige en exotische vaste plant met opvallende, trompetvormige bloemen in tinten van roze tot paars. De plant groeit van nature in bergachtige gebieden in China en Tibet en gedijt goed in een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De bloemen van de Incarvillea delavayi trekken bijen en vlinders aan en bloeien van de late lente tot de vroege zomer. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft een bossige groeiwijze met diep ingesneden bladeren. Incarvillea delavayi is een prachtige aanvulling op de tuin en zorgt voor een tropische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Incarvillea delavayi is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer terug met nieuwe bladeren. Het is een tuinplant die niet het hele jaar door groen blijft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst in de winter. Kan goed overleven in Nederlandse en Belgische tuinen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed te bemesten. Ook is het aan te raden om de plant na de bloeiperiode terug te snoeien.

  Incarvillea delavayi heeft gemiddeld zo'n 30 tot 50 centimeter aan ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant genoeg ruimte te geven, zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden en de plant optimaal kan groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te ademen en voldoende licht en water te ontvangen.

  Ja, deze plant gedijt goed in de schaduw en kan zelfs bloeien met minder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig voeding voor optimale groei. Het is een mooie toevoeging aan schaduwrijke tuinen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voordat je water geeft. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant Incarvillea delavayi, draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn kleurrijke bloemen. Het biedt een voedselbron en leefgebied voor verschillende insecten in de tuin. Het helpt dus om de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en de grond goed te laten afwateren. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door zijn bladeren en takken. Dit kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in uw tuin.

 • Het snoeien van deze plant dient te gebeuren na de bloeiperiode om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde delen en knip de plant tot de grond af voor de winter. Regelmatig snoeien zal de groei en bloei bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd het geven van te veel water om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en liefst vermengd worden met wat compost voor extra voeding. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aanbevolen om de potgrond jaarlijks te vervangen voor optimale groei en bloei.

  Incarvillea delavayi gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodem mag het liefst neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is en dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Geschikt voor in de border of als potplant op het balkon of terras.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant kan helpen bij het beschermen van de wortels. Je kunt ook overwegen om een beschermende doek of fleece over de plant te leggen tijdens koude periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Snoei uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof met een algemene samenstelling, zoals NPK 12-10-18, om de planten te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de planten en vermijd overbemesting.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte rond de stam vrij om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Een preventieve maatregel tegen ongedierte bij tuinplanten is het regelmatig controleren op eventuele plagen zoals bladluizen of rupsen. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke vijanden of biologische bestrijdingsmiddelen helpen bij het bestrijden van ongewenste insecten. Een goede hygiëne in de tuin, zoals het verwijderen van dood blad en plantenresten, kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Incarvillea delavayi, ook wel bekend als de Chinese trompetbloem, is een prachtige en exotische vaste plant met opvallende, trompetvormige bloemen in tinten van roze tot paars. De plant groeit van nature in bergachtige gebieden in China en Tibet en gedijt goed in een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De bloemen van de Incarvillea delavayi trekken bijen en vlinders aan en bloeien van de late lente tot de vroege zomer. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft een bossige groeiwijze met diep ingesneden bladeren. Incarvillea delavayi is een prachtige aanvulling op de tuin en zorgt voor een tropische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.