Incarvillea sinensis

Incarvillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Incarvillea sinensis, ook bekend als Chinese goudlelie, is een kruidachtige plant afkomstig uit China die behoort tot de familie Bignoniaceae. Het heeft opvallende buisvormige bloemen in tinten van roze tot paars die bloeien in de zomer en aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Incarvillea sinensis heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 30-50 cm en wordt vaak gekweekt in tuinen en borders vanwege zijn decoratieve uitstraling. Het is een winterharde plant die redelijk goed bestand is tegen droogte en weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een overblijvende plant die de neiging heeft om in de winter in rust te gaan.

  De plant Incarvillea sinensis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. In de winter kan de plant ook binnen worden gehaald als extra voorzorgsmaatregel.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg voor ongeveer 30-40 cm ruimte tussen de planten zodat ze goed kunnen gedijen. Het is belangrijk om de planten regelmatig te snoeien om overwoekering te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken. Het gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een populair en nuttig element in een tuin of buitenruimte.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als voedselbron voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna vergroten.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. During the summer months, my trumpet-shaped flowers will brighten up your garden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en decoratieve bladeren in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Incarvillea sinensis heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in uw tuin.

 • De plant moet in het voorjaar worden gesnoeid om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een gezonde hoogte. Probeer de plant regelmatig te snoeien om een compacte en gezonde groei te behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels van de plant te lang in water staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat extra compost toe voor voeding.

  De Incarvillea sinensis gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. De plant gedijt goed in zowel zure als neutrale bodems.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Om uw plant te beschermen tegen extreme winterse omstandigheden, kunt u een mulchlaag aanbrengen rond de basis van de plant. Dit helpt de wortels te isoleren en te beschermen tegen bevriezing. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en te zorgen voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de meststoffen rijk zijn aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde ontwikkeling. Gebruik geen kunstmest in de herfst om uitputting van de grond te voorkomen.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat onder andere kan bestaan uit bladeren, compost of houtsnippers. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur te reguleren voor een gezonde groei van de plant. Voor tuinplanten kan mulch worden aangebracht rondom de wortelzone, maar vermijd om het direct tegen de stam of de stelen te leggen.

  De ideale pH-waarde van de bodem voor de Incarvillea sinensis is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat je de plant gaat planten, zodat deze optimaal kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om eventueel de bodem aan te passen met bijvoorbeeld kalk of meststoffen om de pH-waarde te optimaliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook worden ingezet. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan een effectieve oplossing zijn indien nodig.

 • Omschrijving

  Incarvillea sinensis, ook bekend als Chinese goudlelie, is een kruidachtige plant afkomstig uit China die behoort tot de familie Bignoniaceae. Het heeft opvallende buisvormige bloemen in tinten van roze tot paars die bloeien in de zomer en aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Incarvillea sinensis heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 30-50 cm en wordt vaak gekweekt in tuinen en borders vanwege zijn decoratieve uitstraling. Het is een winterharde plant die redelijk goed bestand is tegen droogte en weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.