Iris (Germanica Grp) 'Empress of India'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' is een prachtige en elegante Iris met diep paarse bloemen en goudgele accenten. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een eyecatcher zijn in de tuin. Deze Iris heeft een sterke geur en trekt bijen en vlinders aan. Het blad is langwerpig en groen van kleur, waardoor het een mooie aanvulling vormt op de bloemen. 'Empress of India' bloeit in het voorjaar en geeft de tuin een koninklijke uitstraling.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' is niet groenblijvend. Het is een bloeiende plant die tijdens bepaalde seizoenen zijn bladeren verliest. Het is daarom aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien voor de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant valt onder de categorie tuinplanten.

  Ja, de Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft slechts matige watergift nodig. Zorg voor een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  Iris Germanica Grp heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en de planten gezond te houden. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 15-20 cm.

  De plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei mogelijk vertragen en kunnen er minder bloemen ontstaan. Het is aanbevolen om de plant te planten op een locatie met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voldoende water tijdens droge periodes.

  Ja, de Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Hierdoor is het een goede keuze voor tuinen die bestuivers willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Deze planten kunnen helpen om de diversiteit in de tuin te vergroten en een ecosysteem te creëren dat gunstig is voor verschillende diersoorten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Iris bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' kan goed tegen de volle zon. Als tuinplant gedijt deze soort goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes.

  Nee, de Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de prachtige bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, irisplanten zijn geluidsdempend vanwege hun dichte en meerlagige bladeren die geluidsgolven absorberen en verstrooien. Het planten van iris in de tuin kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en zorgen voor een rustige en serene omgeving.

 • De Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' kan na de bloei worden teruggesnoeid door de uitgebloeide bloemstengels helemaal tot aan de basis af te knippen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Het snoeien kan het beste in het najaar gebeuren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe voor een gezonde groei en bloei.

  De Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en geen last heeft van stilstaand water. Deze tuinplant houdt van een beschutte plek in de tuin.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan een beschermende hoes of vliesdoek gebruikt worden tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt tijdens de winter.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een zonnige plek in de tuin en bemest de grond jaarlijks met organische meststoffen. Verwijder dode bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden.

  De Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' heeft geen specifieke bemestingsbehoeften, maar kan profiteren van een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot lange en zwakke stelen. Geef de plant regelmatig water om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de wortels van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei van de plant.

  De Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Voor effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden ingezet.

 • Omschrijving

  'Iris (Germanica Grp) 'Empress of India' is een prachtige en elegante Iris met diep paarse bloemen en goudgele accenten. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een eyecatcher zijn in de tuin. Deze Iris heeft een sterke geur en trekt bijen en vlinders aan. Het blad is langwerpig en groen van kleur, waardoor het een mooie aanvulling vormt op de bloemen. 'Empress of India' bloeit in het voorjaar en geeft de tuin een koninklijke uitstraling.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.