Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

"Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' is een prachtige en opvallende irisvariëteit met grote bloemen en opvallende kleuren. De bloemblaadjes hebben een paarse tint met een vleugje geel en wit, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. Deze iris bloeit in het late voorjaar tot het begin van de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Lent A. Williamson' gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die een mooie toevoeging is aan elke tuin of borders."

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer nieuw blad zal vormen.

  Deze iris is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Verwijder uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant deze op een zonnige plek in de tuin. Houd ook voldoende afstand tussen andere planten om verstoring van de groei te voorkomen.

  Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' groeit het best in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is aan te raden om deze plant in een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' heeft gemiddeld zo'n 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Pas je watergift aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een ideale keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, de Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn prachtige bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat de diversiteit in de tuin vergroot. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiversiteitvriendelijke tuin.

  De Iris bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei duurt meestal zo'n 2 tot 3 weken.

  Ja, de Iris Germanica Groep, waartoe de 'Lent A. Williamson' behoort, kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die het beste groeit in een zonnige locatie. Het bloeit het beste wanneer het minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  Nee, de Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Sommige tuinplanten, waaronder enkele soorten irissen, kunnen geluid absorberen en dus enige geluidsdempende eigenschappen hebben. Het is echter belangrijk om te weten dat planten over het algemeen geen volledige geluidsisolatie bieden. Het effect hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de plant en de dichtheid van het bladerdek.

 • In de late zomer of herfst kunnen de uitgebloeide bloemstelen worden afgeknipt. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren. Snoei diep in het hart van de plant om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Een lichte standplaats met voldoende zonlicht wordt aanbevolen voor een gezonde groei.

  De Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien en groeien. Zorg er ook voor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de Iris goed te beschermen tegen vorst. Bedek de plant met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  De Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals de Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' is het raadzaam om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Na de bloei kan er eventueel nog een lichte bemesting worden toegepast om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen. Mulch helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Let erop dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' groeit het best in neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson', kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lavendelolie of neemolie. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren op eventueel aanwezig ongedierte en deze handmatig verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede bodemkwaliteit en voldoende beluchting om de plant zo gezond mogelijk te houden.

 • Omschrijving

  "Iris (Germanica Grp) 'Lent A. Williamson' is een prachtige en opvallende irisvariëteit met grote bloemen en opvallende kleuren. De bloemblaadjes hebben een paarse tint met een vleugje geel en wit, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. Deze iris bloeit in het late voorjaar tot het begin van de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Lent A. Williamson' gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die een mooie toevoeging is aan elke tuin of borders."

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.