Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende lyserøde blomster og en mild duft. Blomsterne har en kontrasterende mørkrosa kant, der står smukt mod det lyserøde på blomsterbladene. Denne iris er en stærk og pålidelig plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. 'Pink Horizon' tilføjer en glad og farverig touch til enhver have eller grænse. Denne iris tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket giver ekstra livlighed i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der skyder igen ud om foråret.

  Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor nemt overleve i vores klima og kræver ikke ekstra beskyttelse i vintermånederne.

  Ja, Iris Germanica Grp er generelt nem at vedligeholde. Det kræver et solrigt sted og veldrænet jord. Regelmæssig vanding og gødning om foråret vil holde denne plante sund.

  Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og blomstre. Det anbefales at placere planterne cirka 30-40 cm fra hinanden, så de modtager tilstrækkeligt lys og luft. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  De Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' trives bedst i fuld sol til let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. I skyggen kan plantens vækst og blomstring blive hæmmet.

  De Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de farverige blomster og tiltrækkende duft. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, Iris Germanica bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Dette hjælper med bestøvningen af andre planter og blomster, hvilket fremmer mangfoldigheden af planter i haven. Det er vigtigt at have forskellige typer af planter for at støtte biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i et solrigt miljø. Sørg for tilstrækkelig vand på varme sommerdage.

  Nej, Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster. Spiselige planter kan være skadelige for helbredet.

  Nej, Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er ikke lyddæmpende. Denne haveplante har ikke egenskaber, der kan absorbere lyd i en omgivelse.

 • For at holde planten smuk anbefales det at klippe visne blomsterstængler væk lige over basen. Fjern også døde eller beskadigede blade ved at klippe dem tæt ved jorden. Dette bør gøres bedst om efteråret efter blomstringsperioden.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv gerne vand ved plantens base for at undgå rådne rødder.

  Efter plantning af Iris i haven er det vigtigt at give planten regelmæssigt vand og tilføre næringsrig pottemuld. Sørg for, at pottemulden er veldrænende og rig på næringsstoffer for en sund vækst og blomstring af planten. Vær opmærksom på, at planten får tilstrækkeligt sollys og er beskyttet mod stærk vind.

  Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj fugtighed. Sørg for en jord med en neutral pH-værdi og næringsrig jord for optimal vækst. Undgå våd eller tung jord for at forhindre rådne rødder.

  Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå steder, der ofte får vandoversvømmelse. Denne plante er velegnet til brug i bede eller i stenbede.

  Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' behøver ikke speciel beskyttelse om vinteren og kan generelt tåle frost godt. Det er tilstrækkeligt at dække planten med et lag mulch for at beskytte rødderne mod hård frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå vandtæthed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  For haveplanter som Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er det vigtigt at give organisk gødning om foråret for en god vækst og blomstring. Du kan også bruge speciel blomstrende plantegødning for at stimulere blomstringen. Sørg for at fordele gødningen jævnt over jorden omkring planten.

  Det anbefales at mulchere haveplanten 'Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' for at holde jorden fugtig og kølig. Mulch kan også hjælpe med at undertrykke ukrudt og bevare næringsstoffer i jorden. Det er vigtigt ikke at placere mulchen direkte mod plantestænglerne for at undgå skimmeldannelse.

  Haveplanter foretrækker ofte en let sur til neutral jord. Derfor anbefales det at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt forbedre den. Sørg for en pH-værdi mellem 6 og 7 for optimal vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr ved haveplanter som iris kan regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af insekter hjælpe. Brug af naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin kan også være effektivt. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt og hurtigt gribe ind ved eventuelle skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  De Iris (Germanica Grp) 'Pink Horizon' er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende lyserøde blomster og en mild duft. Blomsterne har en kontrasterende mørkrosa kant, der står smukt mod det lyserøde på blomsterbladene. Denne iris er en stærk og pålidelig plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. 'Pink Horizon' tilføjer en glad og farverig touch til enhver have eller grænse. Denne iris tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket giver ekstra livlighed i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.