Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' is een prachtige vaste plant met opvallende paarse en geeloranje bloemen. De bloemen hebben een karakteristiek zebra-patroon en bloeien in de lente tot vroege zomer. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60-80 cm en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. 'Prairie Sunset' is een veelzijdige plant die zowel in borders als in potten kan worden geplant en een mooie toevoeging is aan elke tuin. Deze iris trekt ook vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Deze plant moet dus in het voorjaar opnieuw uitlopen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen.

  Ja, de Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat regelmatig gedaan moet worden is het verwijderen van uitgebloeide bloemen en het bijhouden van de grondvochtigheid. Verder heeft de plant weinig specifieke zorg nodig en is zeer geschikt voor in de tuin.

  De Iris heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verplanten om de groei te bevorderen.

  De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' doet het over het algemeen het best in de volle zon of halfschaduw. De plant heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren.

  Deze plant moet regelmatig, maar met mate water krijgen. Over het algemeen is één keer per week voldoende, maar controleer altijd de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want te veel water kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om het ecosysteem te ondersteunen en biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, irissen trekken bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de wortels van de iris voor een goede bodemstructuur, wat op zijn beurt de diversiteit van bodemorganismen bevordert. Tot slot kan de iris als schuilplaats dienen voor kleine dieren, wat de algehele biodiversiteit in de tuin verhoogt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gewaardeerd vanwege zijn prachtige bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van delen van de plant kan tot gezondheidsproblemen leiden.

  Ja, de Iris plant is niet geluidsdempend. Het is voornamelijk een decoratieve plant die kleur en schoonheid toevoegt aan de tuin.

 • Het snoeien van de irisplant moet worden gedaan nadat de bloei is voltooid, voordat de bloemstengels volledig verwelken. Verwijder voorzichtig de dode bloemstengels en zorg ervoor dat de bladeren ongemoeid blijven om de gezonde groei van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele ziekten of plagen tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze irisplant, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter te veel water geven om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft humusrijke, goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen in de tuin. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar ook overtollig water goed afvoert. Voeg indien nodig compost of organische meststof toe om de grond vruchtbaar te houden.

  Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is en vermijd natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg organische meststof toe voor een optimale groei en bloei.

  De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft de plant extra bescherming nodig tegen de kou. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Zo blijft de plant beschermd en kan hij in het voorjaar weer goed groeien en bloeien.

  De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Verder is het aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen.

  De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' heeft regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen.

  Mulchen helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor optimale groei van deze tuinplant. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals boomschors of bladeren te gebruiken als mulchlaag rond de plant. Verwijder oude mulch en breng jaarlijks een nieuwe laag aan in het voorjaar.

  De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van 6.5 tot 7.0 wordt aanbevolen voor deze tuinplant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt.

  Bij de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren en eventueel aangetaste bladeren of bloemen te verwijderen. Ook kan het helpen om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes. Als het probleem ernstig is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen ingezet worden.

 • Omschrijving

  De Iris (Germanica Grp) 'Prairie Sunset' is een prachtige vaste plant met opvallende paarse en geeloranje bloemen. De bloemen hebben een karakteristiek zebra-patroon en bloeien in de lente tot vroege zomer. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60-80 cm en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. 'Prairie Sunset' is een veelzijdige plant die zowel in borders als in potten kan worden geplant en een mooie toevoeging is aan elke tuin. Deze iris trekt ook vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.