Iris (Germanica Grp) 'Sangreal'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' is een prachtige en opvallende iris met dieprode bloemblaadjes en een geeloranje baard in het midden. De bloemen bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze iris houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Sangreal' is perfect voor borders, rotstuinen of langs vijvers. De plant kan tot ongeveer 80 cm hoog worden en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant sterft af in de winter en komt in het voorjaar weer terug. Het is een vaste plant die zichzelf elk jaar opnieuw zal laten zien in de tuin.

  De Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen in de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor een optimale groei.

  Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Een ruime plantafstand bevordert ook de luchtcirculatie en voorkomt ziekten.

  Tuinplanten zoals de Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' gedijen over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen de bloemen minder goed tot hun recht komen. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de Iris 'Sangreal' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Iris planten trekken bestuivende insecten aan en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden nectar en stuifmeel voor bijen en vlinders. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met juni en de bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' kan goed tegen de volle zon. Ze houdt van een zonnige standplaats en zal goed gedijen in direct zonlicht. Zorg voor voldoende water en een goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Nee, de plant Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten in het algemeen hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Planten die geluid dempen zijn meestal planten met grote bladeren of dichte vegetatie.

 • Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' kan het best na de bloei gesnoeid worden door de uitgebloeide bloemstelen tot aan de basis af te knippen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Vermijd het snoeien in de winter, omdat de plant dan in rust is.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten om de wortels gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor de Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' moet goed doorlatend zijn en het liefst licht zuur tot neutraal. Zorg voor een vochthoudende bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom wateroverlast om de plant gezond te houden. Deze tuinplanten hebben wat ruimte nodig om te groeien en te bloeien.

  Tuinplanten zoals deze iris kunnen baat hebben bij winterbescherming, zoals het aanbrengen van een laag mulch of bladeren rond de planten. Dit kan helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals de Iris hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om de gezonde groei en bloei te ondersteunen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om ervoor te zorgen dat de plant alle benodigde voedingsstoffen krijgt. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en voorkom overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch is een goede toevoeging voor tuinplanten, waaronder de Iris (Germanica Grp) 'Sangreal'. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en beschermt de wortels tegen kou. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5 wordt aanbevolen. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  De Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en slakken. Houd de plant gezond door regelmatig te controleren op plagen en gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of feromoonvallen. Voorkom ook wateroverlast om schimmelziekten zoals botrytis te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Iris (Germanica Grp) 'Sangreal' is een prachtige en opvallende iris met dieprode bloemblaadjes en een geeloranje baard in het midden. De bloemen bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze iris houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Sangreal' is perfect voor borders, rotstuinen of langs vijvers. De plant kan tot ongeveer 80 cm hoog worden en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.