Iris (Pumila Grp) 'Brassie'

Iris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Iris (Pumila Grp) 'Brassie' is een compacte en stevige iris met prachtige bloemen. De bloemblaadjes zijn lichtpaars van kleur met een subtiele geeloranje tint in het midden. Deze iris heeft een opvallende en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. 'Brassie' bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Iris (Pumila Grp) 'Brassie' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren gedurende de winter. Het is een vaste plant die specifieke zorg nodig heeft om goed te gedijen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is echter aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te geven.

  Ja, de Iris (Pumila Grp) 'Brassie' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Iris (Pumila Grp) 'Brassie' heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt in de tuin. Houd ook rekening met de wortelgroei bij het kiezen van een geschikte plek.

  De Iris (Pumila Grp) 'Brassie' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In volledige schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, de Iris (Pumila Grp) 'Brassie' is een vlinder- en bijenlokkende plant. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan biodiversiteit.

  Ja, Iris (Pumila Grp) planten zijn goed voor biodiversiteit, omdat ze insecten aantrekken die helpen bij bestuiving en ze diversiteit toevoegen aan de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te hebben die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is aan te raden om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat.

  Nee, de Iris (Pumila Gr) 'Brassie' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Iris (Pumila Grp) 'Brassie' plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Er zijn andere planten die beter geschikt zijn voor geluidsdemping in de tuin.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Om de plant gezond te houden, kunnen dode of beschadigde bladeren worden verwijderd.

  De Iris (Pumila Grp) 'Brassie' houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, dus laat het overtollige water goed weglopen. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende vocht heeft gedurende de dag.

  De plant preferreert goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Iris (Pumila Grp) 'Brassie' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH heeft. Een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Voor de winterbescherming van de plant is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is. Het is ook aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een beschermende laag stro of bladeren.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. En moet beschut worden tegen sterke wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze Iris is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld. Gebruik nooit te veel mest, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren voor tuinplanten. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Het wordt aangebracht rond de planten op een dikte van ongeveer 5 tot 10 cm.

  De Iris (Pumila Grp) 'Brassie' groeit het beste in neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad van de bodem kan tussen de pH-waarde van 6,0 en 7,5 liggen. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen. Wanneer ongedierte wordt waargenomen, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het besproeien met een milieuvriendelijke insecticide. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de bestrijdingsmiddelen te volgen en indien nodig de behandeling te herhalen.

 • Omschrijving

  'Iris (Pumila Grp) 'Brassie' is een compacte en stevige iris met prachtige bloemen. De bloemblaadjes zijn lichtpaars van kleur met een subtiele geeloranje tint in het midden. Deze iris heeft een opvallende en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. 'Brassie' bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.