Rhododendron (Mollis Azalea)

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Mollis Azalea) is een struik met grote bloemen die in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en paars kunnen bloeien. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. Deze plant houdt van een halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in vochtige en zure grond. De bloei vindt plaats in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Rhododendron is een wintergroene plant die goed te onderhouden is en lang kan blijven bloeien als hij op de juiste manier wordt verzorgd.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea) is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Rhododendron (Mollis Azalea) is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst om de bloemen te behouden. In de winter kan een mulchlaag rond de plant helpen om de wortels te beschermen tegen kou.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea) is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien na de bloei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef af en toe mest.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor minimaal 1 meter ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant niet te dicht op andere planten staat om verstikking te voorkomen.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea) groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar ze kunnen goed gedijen onder bomen of in schaduwrijke plekken in de tuin. Let er wel op dat de grond vochtig blijft.

  De Rhododendron (Mollis Azalea) heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de hoeveelheid regenval. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea) trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers.

  Rhododendron (Mollis Azalea) draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Ook biedt de plant beschutting voor kleine dieren in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Mollis Azalea bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal 2 tot 3 weken.

  Rhododendrons kunnen het beste groeien in halfschaduw of schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan de volle zon.

  Nee, de Rhododendron (Mollis Azalea) is niet eetbaar en kan giftige stoffen bevatten. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot maagproblemen en andere gezondheidsrisico's. Het is daarom belangrijk om deze plant niet te eten.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea) heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen en daarmee geluid kunnen dempen in de omgeving. Het is echter geen primaire eigenschap van deze plantensoort. Andere planten met dicht bladerdek kunnen ook bijdragen aan geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei de plant direct na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en vorm de struik naar wens. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht kan krijgen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Gebruik voor de Rhododendron (Mollis Azalea) een potgrond die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en rijk is aan humus. Geef de plant regelmatig voeding die geschikt is voor zuurminnende planten.

  De Rhododendron (Mollis Azalea) gedijt het best in zure en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een organische bodemverbeteraar kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit.

  De Rhododendron (Mollis Azalea) gedijt het beste op een plek met lichte schaduw tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en sterke wind. Dit kan gedaan worden door mulch aan te brengen rond de basis van de plant en de takken bij elkaar te binden. Ook is het verstandig om de plant af te dekken met een doek of vliesdoek.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden na de bloei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Rhododendron (Mollis Azalea) heeft behoefte aan een zure bodem. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is belangrijk voor het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een goede mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea) groeit het beste in zure bodems met een pH tussen 5,0 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten.

  om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Daarnaast kan je ook preventief te werk gaan door regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen. Bovendien kan het besproeien met een mengsel van water en milde zeep ook een effectieve oplossing zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Mollis Azalea) is een struik met grote bloemen die in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en paars kunnen bloeien. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. Deze plant houdt van een halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in vochtige en zure grond. De bloei vindt plaats in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Rhododendron is een wintergroene plant die goed te onderhouden is en lang kan blijven bloeien als hij op de juiste manier wordt verzorgd.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.