Daboecia cantabrica op kleur

Daboecia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Daboecia cantabrica is een heester die bloeit met kleine klokvormige bloemen in verschillende tinten paars en roze. De bloemen hebben meestal ook een witte of lichtgele tint in het midden. Het blad van de plant is donkergroen van kleur en heeft een kleine leerachtige textuur. In de herfst verkleurt het blad naar een bronzen tint. De bloemen bloeien vanaf de zomer tot in de herfst en zorgen voor een prachtige toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Daboecia cantabrica is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit maakt het een mooie toevoeging aan uw tuin, omdat het kleur en structuur geeft, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een plant die het hele jaar door interesse toevoegt aan hun buitenruimte.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen harde wind en vorstschade.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang hij op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen. Snoei na de bloei om de plant in vorm te houden.

  De Daboecia cantabrica op kleur heeft ongeveer 30 cm tot 50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een optimale groei.

  Ja, Daboecia cantabrica groeit goed in de schaduw. Deze planten kunnen goed gedijen in schaduwrijke omgevingen en blijven gezond en groen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Daboecia cantabrica trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Het is een ideale plant voor in een tuin waar biodiversiteit gewenst is. De bloemen hebben een aantrekkelijke kleur die de insecten aantrekt.

  Ja, Daboecia cantabrica draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren. Het helpt bij het bevorderen van een gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden tijdens warme periodes. De plant kan echter ook in halfschaduw groeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om planten uit de tuin te eten, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Het is belangrijk om giftige planten te vermijden.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid dempen door geluidstrillingen op te vangen en te absorberen. Dit kan bijdragen aan een rustiger omgeving in de tuin. De plant kan dus zeker bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en vitaliteit te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de vorm bij indien nodig. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Daboecia cantabrica op kleur gedijt goed in potgrond met een goede drainage. Gebruik een speciale potgrond voor zuurminnende planten om de optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De Daboecia cantabrica groeit het beste in een zure, goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de grond humusrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle zon en overmatig natte grond.

  Voor een goede winterbescherming kunt u de plant bedekken met stro of dennentakken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in het voorjaar extra voeding om de groei te stimuleren.

  De plant vereist een regelmatige snoei na de bloei om de vorm en de gezondheid te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren om de plant gezond te houden.

  Voor de optimale groei en bloei van deze plant is het belangrijk om te bemesten met een speciale tuinplantenmeststof. Geef de plant in het voorjaar en zomer maandelijks mest en verminder de bemesting in de herfst en winter. Water de plant na het bemesten goed, zodat de voedingsstoffen goed worden opgenomen.

  Het gebruik van mulch kan helpen om de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken voor een gezonde groei van de plant. Kies een organische mulch zoals boomschors of compost voor optimale resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  De voorkeur voor de zuurgraad van de bodem van Daboecia Cantabrica is zuur tot zeer zuur. Het is belangrijk om de bodem zuur te houden om de plant goed te laten groeien en bloeien. Het is aan te raden om de pH-waarde tussen de 4,5 en 6,5 te houden.

  Voor Tuinplanten zoals Daboecia cantabrica is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint en wolluis. Door preventieve maatregelen te nemen zoals het verwijderen van aangetaste bladeren en het gebruik van natuurlijke vijanden kan de plant gezond blijven. Mocht er toch een ernstige plaag ontstaan, dan kunnen biologische of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  Daboecia cantabrica is een heester die bloeit met kleine klokvormige bloemen in verschillende tinten paars en roze. De bloemen hebben meestal ook een witte of lichtgele tint in het midden. Het blad van de plant is donkergroen van kleur en heeft een kleine leerachtige textuur. In de herfst verkleurt het blad naar een bronzen tint. De bloemen bloeien vanaf de zomer tot in de herfst en zorgen voor een prachtige toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.