Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Rood'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Decora Rood' is een hangende plant met opvallende rode bloemen. Het blad van deze plant is groen en hartvormig met een lichte geur. Deze Pelargonium is zeer geschikt voor hangmanden of bloembakken en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. 'Decora Rood' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft regelmatig water nodig om goed te gedijen. Deze plant is geliefd om zijn vrolijke uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn meestal groenblijvende planten. Ze behouden hun bladeren het hele jaar door, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze voor in de tuin of op het balkon.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnenshuis worden overwinterd bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de lente weer naar buiten te brengen wanneer de temperaturen stijgen. In de zomer kan de plant buiten groeien en bloeien.

  Pelargonium 'Decora Rood' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Deze plant heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar verdraagt ook wat drogere omstandigheden. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De Pelargonium 'Decora Rood' heeft genoeg ruimte nodig om zich uit te spreiden, dus plant ze op minstens 30 cm afstand van elkaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te groeien. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om regelmatig te bemesten en de planten te snoeien.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Rood' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in de halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en mogelijk minder compact groeien. Het is aan te raden om de plant in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie te plaatsen voor optimale groei.

  De Pelargonium 'Decora Rood' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felrode bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die de biodiversiteit kan bevorderen.

  Pelargoniums staan bekend om hun grote aantrekkingskracht op bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door deze nuttige insecten aan te trekken. Ze zijn echter geen inheemse planten en hebben specifieke zorg nodig om goed te gedijen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en het bloeiseizoen kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Geranium (Pelargonium) planten zijn niet eetbaar en kunnen maagproblemen veroorzaken bij consumptie. Het is dus belangrijk om deze planten niet inwendig te gebruiken. Het beste is om ze alleen als decoratieve tuinplanten te houden.

  Ja, de plant Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Rood' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve tuinplant met mooie rode bloemen.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen en verlepte bladeren af om de plant gezond en bloeiend te houden. Snoei in het voorjaar ook de lange, slappe takken wat terug om een compacte groei te bevorderen. Vermijd snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloei niet te verstoren.

  De Pelargonium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de avond valt.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Pelargonium 'Decora Rood' moet goed doorlatend zijn en een pH waarde hebben tussen 6 en 7. Zorg voor een lichtzure tot neutrale bodem en vermijd wateroverlast. Voeg eventueel compost of organische meststoffen toe voor een optimale groei.

  Pelargonium 'Decora Rood' houdt van een zonnige standplaats. Zet de plant op een beschutte plek in de tuin. De grond moet goed doorlatend zijn.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal winterbescherming nodig, zoals het bedekken met een dikke laag mulch of het verplaatsen naar een beschermde omgeving tijdens koude periodes. Geschikte bescherming kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade en hem gezond te houden tot het volgende groeiseizoen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant in het voorjaar en de zomer voeding voor een optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting met een universele meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om in het groeiseizoen te bemesten, ongeveer eens per twee weken. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze plant. Het kan worden aangebracht in het voorjaar na het planten en in de herfst voor bescherming tijdens de winter. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rot te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op tekenen van plagen zoals bladluizen of spintmijten. Het is ook nuttig om de plant regelmatig te besproeien met een insectendodend middel en te zorgen voor voldoende ventilatie rondom de plant. Bij ernstige plagen kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Decora Rood' is een hangende plant met opvallende rode bloemen. Het blad van deze plant is groen en hartvormig met een lichte geur. Deze Pelargonium is zeer geschikt voor hangmanden of bloembakken en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. 'Decora Rood' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft regelmatig water nodig om goed te gedijen. Deze plant is geliefd om zijn vrolijke uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.