Cytisus

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus, ook bekend als brem, is een struik met kleine groenblijvende bladeren en prachtige bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, roze en paars. De bloemen groeien in trossen en trekken bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig. Cytisus is een populaire sierplant in tuinen vanwege de mooie bloei en de weinige verzorging die het nodig heeft. De plant kan goed tegen droogte en is ideaal voor mediterrane tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cytisus is een groenblijvende plant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt hem een populaire keuze voor tuinen.

  "Cytisus" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Met de juiste bescherming kan de plant soms ook lagere temperaturen overleven. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en bloeit goed in de volle zon. Snoei direct na de bloei voor een compacte groei.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om te voorkomen dat ze elkaar verstikken. Houd bij het planten rekening met de volwassen grootte van de plant.

  Tuinplanten zoals Cytisus houden van veel zonlicht en groeien het best in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Kies dus een zonnige plek in de tuin voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid regen. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door iets te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die insecten aantrekken. Hierdoor kunnen verschillende soorten insecten profiteren van de nectar en stuifmeel die de plant biedt. Dit bevordert de diversiteit van insecten in de tuin.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden april, mei en juni en kan een paar weken tot enkele maanden bloeien, afhankelijk van de soort en de weersomstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Nee, de plant Cytisus is niet geluidsdempend.

 • Snoei de plant direct na de bloei om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei indien nodig in het voorjaar lichtjes bij voor een optimale groei. Gebruik altijd scherp en schoon gereedschap om verwondingen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in het water staan. Geef vooral in de zomermaanden vaker water.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Verpot de plant om de paar jaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, anders kan de plant last krijgen van wortelrot. Het is aan te raden om regelmatig compost toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en plaats de plant op een beschutte plek uit de wind. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of hoes over de plant worden geplaatst tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Snoei na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Water geven is alleen nodig bij langdurige droogte.

  Tuinplanten zoals deze hebben matig voedzame grond nodig. Bemest de plant met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam aangebracht wordt om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Cytisus groeien het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en aan te passen indien nodig, om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van kalk kan helpen om de pH-waarde te verhogen indien de bodem te zuur is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op eventuele plagen. Daarnaast kan het helpen om de plant gezond te houden door de juiste hoeveelheid water en voeding te geven. Als er toch ongedierte wordt aangetroffen, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen of insecticiden worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Cytisus, ook bekend als brem, is een struik met kleine groenblijvende bladeren en prachtige bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, roze en paars. De bloemen groeien in trossen en trekken bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig. Cytisus is een populaire sierplant in tuinen vanwege de mooie bloei en de weinige verzorging die het nodig heeft. De plant kan goed tegen droogte en is ideaal voor mediterrane tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.