Photinia

Photinia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Photinia is een groenblijvende struik met glanzende, ovale bladeren die rood uitlopen en later groen worden. In het voorjaar bloeit de Photinia met kleine, witte bloemen die gevolgd worden door rode bessen in de herfst. Het is een populaire plant voor heggen en is gemakkelijk te onderhouden. De Photinia houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei de plant regelmatig om de vorm en groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend. Je behoudt je bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Je bent een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de koudere maanden.

  Photinia is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in koudere temperaturen. Vooral jonge planten kunnen gevoeliger zijn voor vorstschade.

  Photinia is relatief makkelijk te onderhouden en vereist weinig snoei. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Photinia heeft veel ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en uit te kunnen groeien tot een volwassen plant. Houd rekening met de groeisnelheid en het uiteindelijke formaat van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Tuinplanten die goed groeien in de schaduw hebben meestal donkergroene bladeren en zijn aangepast aan weinig zonlicht. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht en voedingsstoffen, zelfs als de plant in de schaduw staat. Kies voor schaduwminnende planten zoals varens, hosta's en hortensia's.

  Tuinplanten zoals de Photinia hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om uitdroging te voorkomen.

  Ja, de planten van het geslacht Photinia worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun bloemen. Het zijn goede planten om in de tuin te zetten als je deze insecten wilt lokken.

  Tuinplanten, zoals de Photinia, kunnen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten, vogels en andere dieren. Het creëren van een gevarieerde en natuurlijke omgeving met verschillende plantensoorten helpt de biodiversiteit te bevorderen. Het is daarom belangrijk om tuinplanten zorgvuldig te kiezen om een gezonde en diverse ecosysteem te ondersteunen.

  Photinia bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de vruchten en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan tot gezondheidsproblemen leiden.

  Ja, sommige plantensoorten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving van de plant. Het effect is echter vaak beperkt en hangt af van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar of na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en dun de struik uit om licht en lucht door de plant te laten stromen. Knip de takken terug tot net boven een knop of vertakking.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de plant met de wortels in het water komt te staan om wortelrot te voorkomen.

  Photinia gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Photinia gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft tijdens droge periodes.

  Photinia staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Het liefst in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Ook is het aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar binnen te verplaatsen.

  De plant houdt van een lichte standplaats en goed doorlatende grond. Snoei regelmatig om de vorm en de groei te bevorderen. Geef in droge periodes voldoende water.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedingsstoffen om gezond te groeien en bloeien. Het is daarom belangrijk om regelmatig meststoffen toe te dienen tijdens het groeiseizoen. Kies een meststof die geschikt is voor tuinplanten en houd rekening met de specifieke behoeften van de plant.

  Mulch goed rond de plant aanbrengen in het voorjaar helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Dit kan gedaan worden met organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  Photinia gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals bladluizen en spint. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes in de tuin te introduceren. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Photinia is een groenblijvende struik met glanzende, ovale bladeren die rood uitlopen en later groen worden. In het voorjaar bloeit de Photinia met kleine, witte bloemen die gevolgd worden door rode bessen in de herfst. Het is een populaire plant voor heggen en is gemakkelijk te onderhouden. De Photinia houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei de plant regelmatig om de vorm en groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.