Hibiscus

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus is een prachtige en kleurrijke plant met grote bloemen die enigszins lijken op rozen. De plant kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en gedijt goed in warme en zonnige klimaten. De bloemen van de Hibiscus komen in verschillende kleuren voor, zoals roze, rood, wit en paars. De plant trekt vaak vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Hibiscus staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt gebruikt in thee en geneesmiddelen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus is groenblijvend. De plant behoort tot de categorie van de groenblijvende tuinplanten. Dit betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen en aanwezig blijven.

  Hibiscus is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het kan helpen om de plant te mulchen of in potten naar binnen te halen.

  Hibiscus planten zijn over het algemeen redelijk gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten op een zonnige plek staan. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen.

  Een hibiscus heeft minstens een ruimte van 1 vierkante meter nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat de takken zich vrij kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met voldoende ruimte om te kunnen snoeien en verzorgen.

  De Hibiscus groeit het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Een plek met veel direct zonlicht zal de groei en bloei van de plant optimaliseren.

  Tuinplanten zoals de Hibiscus hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op droogte voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen. Het is beter om af en toe diep water te geven dan elke dag een beetje.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een geliefde plant in de tuin vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Dit zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

  Ja, hibiscus trekt diverse bestuivers aan zoals vlinders, bijen en kolibries. Hierdoor bevordert het de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor kleur en variatie in de plantenwereld.

  De Hibiscus bloeit meestal van juni tot en met september. De bloemen kunnen enkele dagen tot een week aan de plant blijven bloeien voordat ze verwelken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme zomerdagen. Het is daarom aan te raden om regelmatig water te geven.

  Sommige soorten hibiscus zijn eetbaar en worden gebruikt in voedsel en dranken. De bloemen en bladeren worden vaak toegevoegd aan salades, desserts en thee. Het is belangrijk om te weten dat niet alle soorten hibiscus eetbaar zijn, dus wees voorzichtig bij het consumeren ervan.

  Ja, de Hibiscus plant heeft grote bladeren en een dicht bladerdak, wat kan helpen bij het absorberen van geluidsgolven. Hierdoor kan de plant enigszins geluid dempen in een tuinomgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om hem regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de plant begint met groeien. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de groei te bevorderen.

  De Hibiscus houdt van vochtige grond, maar laat de grond niet te nat worden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed kan drainen om wortelrot te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mengsel van turf, compost en zand. Het is belangrijk dat de potgrond goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de plant gezond te houden.

  De hibiscus groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Hibiscus groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Hibiscus gedijt goed in een beschutte tuin of op een beschut terras.

  Voor de winter kunt u de plant beschermen door deze te mulchen met stro of bladeren. Daarnaast is het aan te raden om de plant af te dekken met jute of vliesdoek bij strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voor de winterperiode.

  De plant dient regelmatig water te krijgen en mag niet uitdrogen. In de zomer kan de plant profiteren van extra voeding. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen.

  Hibiscus heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot zwakke groei en een verminderde bloei.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor planten zoals Hibiscus, omdat het de bodemvochtigheid behoudt en onkruid onderdrukt. Mulch kan worden aangebracht rond de wortelzone van de plant om te beschermen tegen extreme temperaturen en erosie. Het wordt aanbevolen om organische mulch zoals boomschors of hooi te gebruiken voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  Hibiscus gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het aan te raden regelmatig de bladeren en stengels te controleren op spint, bladluizen en witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij het bestrijden van deze plagen. Daarnaast kunnen ook neemolie of knoflookspray gebruikt worden als natuurlijke bestrijdingsmethoden.

 • Omschrijving

  De Hibiscus is een prachtige en kleurrijke plant met grote bloemen die enigszins lijken op rozen. De plant kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en gedijt goed in warme en zonnige klimaten. De bloemen van de Hibiscus komen in verschillende kleuren voor, zoals roze, rood, wit en paars. De plant trekt vaak vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Hibiscus staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt gebruikt in thee en geneesmiddelen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.