Prunus bladhoudend

Prunus bladhoudend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus bladhoudend is een plantensoort die het hele jaar door groene bladeren behoudt. Het zijn winterharde struiken of bomen die zich goed aanpassen aan verschillende bodemsoorten en klimaten. De bladeren zijn meestal glanzend en donkergroen van kleur, waardoor ze een mooie aanvulling vormen in de tuin. Prunus bladhoudend kan ook bloeien met witte of roze bloemen in het voorjaar, gevolgd door kleine vruchten in de zomer. Het is een populaire keuze voor hagen, borders en als solitaire eyecatcher in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Prunus bladhoudend is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constante uitstraling in de tuin. De plant behoort tot de categorie van tuinplanten die hun bladeren behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen voor een optimale groei.

  De Prunus bladhoudend heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter tot andere planten of objecten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontplooien en optimaal te kunnen groeien.

  De Prunus bladhoudend groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om te zorgen voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei. Over het algemeen kan deze plant zich aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft vanwege de warme temperaturen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en pas water te geven wanneer dit nodig is.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige insecten aan te trekken. Het zorgt voor een levendige en gezonde tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit, omdat deze vogels en insecten aantrekt met zijn bloemen en bessen. Door het bieden van voedsel en schuilplaatsen draagt de plant bij aan het ecosysteem in de tuin. Het creëren van een gevarieerde en gezonde leefomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. De plant heeft weinig last van fel zonlicht en zal hier goed in gedijen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat sommige soorten giftig kunnen zijn voor mens en dier. Het is het beste om deze plant gewoon als decoratieve tuinplant te houden.

  De Prunus bladhoudend heeft grote, glanzende bladeren die geluid enigszins kunnen absorberen, maar het is geen plant die specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen zijn dichte beplantingen met veel bladeren effectiever als geluidsdemper.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het vroege voorjaar of na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om de luchtcirculatie te bevorderen. Knip de takken af boven een knop of zijtak.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik voor de plant potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is. Ververs de potgrond ongeveer eens per jaar voor optimale groei.

  De Prunus bladhoudend gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Mulchen kan helpen bij het behouden van de bodemvochtigheid en het voorkomen van onkruidgroei.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om te zorgen dat de plant goed beschermd is tijdens de winter, is het aan te raden om mulch rond de wortels aan te brengen. Hiermee wordt de grond geïsoleerd en blijven de wortels warmer. Daarnaast kan het helpen om de plant af te schermen tegen harde wind en extreme kou.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoei. Zorg voor regelmatige watergift en bemesting voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en takken voor een mooie uitstraling.

  De bemesting voor deze plant bestaat uit organische mest in het voorjaar, gevolgd door een lichte bemesting in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone en houd de plant goed bewaterd na bemesting. Gebruik geen mest met een hoog stikstofgehalte, dit kan de plant beschadigen.

  Mulch is een goede aanvulling voor de grond rondom deze plant, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors te gebruiken als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt, om schimmelziekten te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze soort planten ligt tussen pH 6 en 7. Een te zure bodem kan worden aangepast met kalk en een te basische bodem met zwavel. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Prunus bladhoudend, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en ziektes, het verwijderen van aangetaste bladeren en het creëren van een gezonde groeiomgeving. Daarnaast kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes, om ongedierte te bestrijden zonder schade aan te richten aan de plant. Als de plaag te groot wordt, kunt u ook chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar doe dit altijd met zorg en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  Prunus bladhoudend is een plantensoort die het hele jaar door groene bladeren behoudt. Het zijn winterharde struiken of bomen die zich goed aanpassen aan verschillende bodemsoorten en klimaten. De bladeren zijn meestal glanzend en donkergroen van kleur, waardoor ze een mooie aanvulling vormen in de tuin. Prunus bladhoudend kan ook bloeien met witte of roze bloemen in het voorjaar, gevolgd door kleine vruchten in de zomer. Het is een populaire keuze voor hagen, borders en als solitaire eyecatcher in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.