Neoregelia carolinae Piccolo

Neoregelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Neoregelia carolinae Piccolo is een kleine en compacte bromelia met groen blad dat roze-rood kleurt in de zon. De bladeren vormen een rozetvormige cluster en hebben scherpe en stekelige randen. Deze plant heeft een opvallende bloem die uit het midden van de rozet omhoog steekt en helderblauwe bloemen produceert. Neoregelia carolinae Piccolo gedijt goed in helder licht en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en licht. Regelmatig besproeien is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, de Neoregelia carolinae Piccolo heeft veel licht nodig om te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met helder indirect licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen de gietbeurten lichtjes opdrogen om wortelrot te voorkomen. Verminder de watergift in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

  De Neoregelia carolinae Piccolo houdt niet van direct zonlicht en verdraagt het beste licht tot halfschaduw. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant op een plek met indirect licht voor optimale groei.

  Ja, de Neoregelia carolinae Piccolo houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  De plant bloeit in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben de capaciteit om de lucht te zuiveren door giftige stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is niet specifiek bekend of deze plant een sterke luchtzuiverende werking heeft. Het is altijd goed om meerdere kamerplanten in huis te hebben voor een optimale luchtkwaliteit.

  Ja, Neoregelia carolinae Piccolo geeft de voorkeur aan een temperatuur tussen 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste op een plek met deze temperatuur.

 • Het is niet nodig om de Neoregelia carolinae Piccolo te snoeien, aangezien deze plant weinig onderhoud vereist. Verwijder alleen eventuele dode bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in een laag water staan. Geef de plant water op de aarde en niet op de bladeren. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mengsel van veenmos, schors en perliet. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te compact wordt. Voeg regelmatig meststoffen toe om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van veenmos, schors en perliet is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Water de plant regelmatig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is. Verwijder regelmatig dode bladeren en mest de plant eens in de paar maanden.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken die vochtig is gemaakt met lauw water. Veeg voorzichtig het stof en vuil van de bladeren af om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Deze plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, dit kan de plant stress bezorgen.

  De Neoregelia carolinae Piccolo groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen. Een goede pH-waarde bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in de lente en zomer.

 • Omschrijving

  Neoregelia carolinae Piccolo is een kleine en compacte bromelia met groen blad dat roze-rood kleurt in de zon. De bladeren vormen een rozetvormige cluster en hebben scherpe en stekelige randen. Deze plant heeft een opvallende bloem die uit het midden van de rozet omhoog steekt en helderblauwe bloemen produceert. Neoregelia carolinae Piccolo gedijt goed in helder licht en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.