Rubus ov

Rubus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rubus ov, ook wel bekend als de dauwbraam, is een plant uit de rozenfamilie die voornamelijk voorkomt in Europa en Azië. Het is een struikachtige plant met lange, buigzame stelen en doornen. De bladeren zijn gekarteld en donkergroen van kleur. In de zomer produceert Rubus ov eetbare, sappige vruchten die lijken op bramen. De plant gedijt goed in vochtige en zonnige omgevingen en kan zich gemakkelijk verspreiden door middel van worteluitlopers. Rubus ov wordt vaak gekweekt voor zijn smakelijke vruchten en wordt ook in het wild verzameld.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal in de winter. Het is een bladverliezende plant.

  Rubus ov is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan overwinteren in gematigde klimaten. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op de winter om ervoor te zorgen dat hij goed blijft gedijen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel speciale zorg nodig en groeit goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen veroorzaakt.

  Deze plant heeft ongeveer 50 cm tot 1 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat hij voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Rubus ov groeien over het algemeen goed in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te groeien en bloeien. Een plek met halfschaduw kan ook geschikt zijn voor de plant.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is daarom een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin. Overweeg deze plant dus zeker in uw tuin te zetten om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen produceert die insecten aantrekken en daardoor helpt bij bestuiving. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende dieren, waardoor de diversiteit in de tuin toeneemt. Tot slot zorgt de plant voor een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor verschillende soorten planten.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om hem op een zonnige plek te planten. Het zal het beste gedijen in direct zonlicht.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in jams, taarten en desserts. Het is belangrijk om de plant en de vruchten goed te identificeren voordat je ze consumeert. Het wordt aanbevolen om de vruchten alleen te eten als ze afkomstig zijn van een betrouwbare bron.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen het vermogen om geluid te dempen vanwege hun bladeren en stengels. Door hun dichte groei en plantenstructuur kunnen ze helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het effect kan echter variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of na de oogstperiode. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de plant uit voor een betere luchtcirculatie.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Rubus ov is een plant die gedijt in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig. Voeg om de paar jaar nieuwe potgrond toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei. Vermijd voedselarme grond en te zure of te kalkrijke bodem.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant kan goed worden toegepast in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Tuinplanten zoals deze hebben winterbescherming nodig om te overleven. Denk aan het bedekken met mulch of een beschermende doek tijdens koude temperaturen. Dit helpt de plant te beschermen tegen vorstschade en zorgt voor een gezonde groei in het voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant in het voorjaar en najaar meststof voor een goede groei.

  Tuinplanten, zoals deze plant, hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor tuinplanten en houd de aanbevolen dosering aan. Bemest in het voorjaar en eventueel in de zomermaanden voor optimale resultaten.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het de bodemvochtigheid reguleert en onkruidgroei onderdrukt. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of compost. Dit zal de plant helpen gezond en sterk te blijven gedurende het groeiseizoen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk om de grond regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en voedingsstoffen tekorten.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke insectenbestrijders zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kan regelmatig controleren op plagen en handmatig verwijderen van bladluizen, spint en ander ongedierte helpen bij het behouden van een gezonde plant. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor zowel de plant als het milieu.

 • Omschrijving

  Rubus ov, ook wel bekend als de dauwbraam, is een plant uit de rozenfamilie die voornamelijk voorkomt in Europa en Azië. Het is een struikachtige plant met lange, buigzame stelen en doornen. De bladeren zijn gekarteld en donkergroen van kleur. In de zomer produceert Rubus ov eetbare, sappige vruchten die lijken op bramen. De plant gedijt goed in vochtige en zonnige omgevingen en kan zich gemakkelijk verspreiden door middel van worteluitlopers. Rubus ov wordt vaak gekweekt voor zijn smakelijke vruchten en wordt ook in het wild verzameld.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.