Symphoricarpos

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos, ook wel bekend als sneeuwbes, is een struik met kleine, ronde besjes die in de herfst en winter voor een mooi contrast zorgen tegen het groene blad. De plant bloeit in de zomer met kleine, roze of witte bloemetjes die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Symphoricarpos gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en prefereert een vochtige, goed doorlatende bodem. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vraagt en goed te gebruiken is als bodembedekker in de tuin. De bessen van de Symphoricarpos worden door vogels gegeten en zijn niet giftig voor mensen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Symphoricarpos is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt ze terug in het voorjaar. Het is een bladverliezende struik.

  Symphoricarpos is winterhard tot -15°C en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is een sterke plant die weinig bescherming nodig heeft in de winter. Met een goede verzorging zal de plant goed overleven in ons klimaat.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en het hele jaar door groen blijft. Snoeien kan af en toe nodig zijn om de vorm te behouden.

  De plant heeft ongeveer 50 tot 75 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en zich te ontwikkelen. Plant de plant op een plek waar hij voldoende licht en lucht kan krijgen voor optimale groei.

  Symphoricarpos gedijt goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een sterke plant die goed kan groeien met weinig zonlicht. Het is dus een goede keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Symphoricarpos heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten door. In de winterperiode kan de plant met rust gelaten worden wat betreft water geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het nectar dat ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging voor een tuin waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  Ja, planten van deze soort zijn zeer nuttig voor biodiversiteit omdat ze bloemen produceren die bijen aantrekken en vogels aantrekken met hun bessen. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in uw tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden juni en juli. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook wat schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagklachten en misselijkheid veroorzaken als ze worden gegeten. Het wordt daarom afgeraden om deze bessen te consumeren.

  Ja, de plant Symphoricarpos heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het plantmateriaal kan helpen om geluid te dempen en de omgeving stiller te maken. Het is ook een goede keuze voor het creëren van een groene buffer tegen geluidsoverlast.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en vitaliteit te behouden. Snoei dode, beschadigde of zieke takken tot aan de basis. Verwijder ook de oudste takken om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in water staan.

  Symphoricarpos gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potmix voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Symphoricarpos heeft behoefte aan een goed doorlatende en vochtige bodem. Het groeit het beste in humusrijke en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, omdat dit tot wortelrot kan leiden.

  Symphoricarpos gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze tuinplant kan zowel in borders als in potten geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek en een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Snoei dode takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De tuinplant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Voer regelmatig meststoffen om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor de beste groei en bloei van deze tuinplant is het aan te raden om jaarlijks te bemesten met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om een gezonde groei te stimuleren. Vermijd echter overbemesting, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant.

  Mulchen helpt de grond rondom deze plant vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Het toevoegen van mulch verbetert de bodemstructuur en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers als mulch.

  Symphoricarpos gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor een optimale groei van deze plantensoort.

  Voor de ongediertebestrijding bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en takken te controleren op ongewenste gasten, zoals bladluizen of spint. Ook helpt het om de plant goed te verzorgen, zodat deze sterk en gezond blijft en minder vatbaar is voor plagen. Als het nodig is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen ingezet worden om het ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Symphoricarpos, ook wel bekend als sneeuwbes, is een struik met kleine, ronde besjes die in de herfst en winter voor een mooi contrast zorgen tegen het groene blad. De plant bloeit in de zomer met kleine, roze of witte bloemetjes die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Symphoricarpos gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en prefereert een vochtige, goed doorlatende bodem. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vraagt en goed te gebruiken is als bodembedekker in de tuin. De bessen van de Symphoricarpos worden door vogels gegeten en zijn niet giftig voor mensen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.