Campsis

Campsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campsis is een klimplant die bekend staat om zijn prachtige trompetvormige bloemen in diverse kleuren, zoals rood, oranje en geel. De plant groeit snel en kan een grote hoogte bereiken door zich te hechten aan muren, schuttingen en pergola's. Campsis bloeit in de zomer en trekt veel bijen en vlinders aan. Het blad van de plant is groot en heeft een mooie glanzende groene kleur. Campsis heeft een warme en zonnige standplaats nodig en gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de wintermaanden afvallen.

  Campsis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen door bijvoorbeeld de wortels te mulchen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant volledig af te dekken.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te snoeien indien nodig voor een gezonde groei. Het is een sterke en stevige tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  De Campsis heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant vrij kan uitgroeien zonder belemmerd te worden door andere planten of structuren. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het planten.

  De Campsis groeit het best in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei van de plant worden belemmerd en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de Campsis op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Campsis hebben over het algemeen wekelijks water nodig tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Planten van deze soort zijn vaak te vinden in tuinen en parken vanwege hun aantrekkelijke bloemen.

  Ja, de Campsis plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar biedt voor bijen en vlinders. Het trekt ook vogels aan door de bloemen en zaden die het produceert. Het vergroot hierdoor de diversiteit aan dieren in uw tuin.

  De Campsis bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel zes weken lang duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  De plant Campsis is niet eetbaar. Het valt onder de categorie Tuinplanten en is voornamelijk bedoeld als decoratieve toevoeging aan de tuin. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Nee, de Campsis plant staat erom bekend niet geluidsdempend te zijn. Het is voornamelijk een decoratieve plant.

 • De Campsis moet jaarlijks worden gesnoeid in het voorjaar. Knip dode, beschadigde of te lange takken weg. Snoei tot vlak boven een oog of zijtak.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond.

  Campsis heeft voedzame en goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar en humusrijk is. Vermijd zure grond, de plant groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems.

  Campsis gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een voedzame, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen koude wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan te brengen rond de basis. Als de plant in een pot staat, kan deze het beste naar een beschutte plek worden verplaatst. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef wat meststof in het voorjaar en zomer voor een gezonde groei. Zorg voor een zonnige standplaats en voldoende ruimte om te groeien.

  Voor tuinplanten zoals Campsis is het belangrijk om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met organische meststoffen. Gebruik een meststof met een NPK-verhouding die geschikt is voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom de wortels van deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Pas de mulchlaag jaarlijks aan om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Campsis groeit het best in een bodem met een neutrale pH-waarde (rond de 7) maar kan ook gedijen in licht zure tot licht basische bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  - Bepaalde soorten bladluizen en spint kunnen voorkomen op deze plant. - Bladluizen kunnen bestreden worden met bijvoorbeeld zeepwater of een insecticide. - Spint kan behandeld worden met biologische bestrijdingsmiddelen of chemische insecticiden.

 • Omschrijving

  Campsis is een klimplant die bekend staat om zijn prachtige trompetvormige bloemen in diverse kleuren, zoals rood, oranje en geel. De plant groeit snel en kan een grote hoogte bereiken door zich te hechten aan muren, schuttingen en pergola's. Campsis bloeit in de zomer en trekt veel bijen en vlinders aan. Het blad van de plant is groot en heeft een mooie glanzende groene kleur. Campsis heeft een warme en zonnige standplaats nodig en gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.