Fallopia aubertii

Overig klimplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fallopia aubertii, ook wel de Chinese bruidssluier genoemd, is een snelgroeiende klimplant met prachtige witte bloemen. De plant kan tot wel 10 meter hoog worden en heeft weelderige, hartvormige bladeren. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Fallopia aubertii is een mooie toevoeging aan een tuin of terras, waar het kan klimmen langs een muur, schutting of pergola. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Planten die groenblijvend zijn, worden vaak gekozen om structuur en kleur in de tuin te behouden.

  Fallopia aubertii is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is belangrijk om hem goed te laten afharden voordat de winter begint.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige bewatering om de groei te bevorderen. Snoei indien nodig om de plant in toom te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een plek waar hij niet belemmerd wordt door andere planten. Een ruime border of vrije grond is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs goed gedijen op plekken met weinig zonlicht. Het is een sterke plant die goed kan groeien in verschillende lichtomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het wordt aanbevolen om de grond altijd licht vochtig te houden. Over het algemeen kan de plant wekelijks water krijgen, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de plant staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar uw tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectarrijke bloemen heeft die insecten aantrekken. Hierdoor worden bijen en vlinders gestimuleerd om de plant te bezoeken, wat bijdraagt aan de diversiteit van de flora en fauna in de tuin. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels en egels.

  De plant bloeit in de zomermaanden en de bloeiperiode duurt meestal van juli tot september. Tijdens deze maanden produceert de plant witte bloemen die in trossen groeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve klimplant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en landschappen. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect dankzij de blaadjes die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het planten van deze soort kan helpen om het geluid in de tuin te verminderen.

 • Deze plant moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder oude en beschadigde takken en knip de takken terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Het is belangrijk om het snoeiafval direct op te ruimen om verspreiding van de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Het is belangrijk om voor Tuinplanten een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur voor een potgrond die geschikt is voor klimplanten, aangezien deze plant kan groeien en klimmen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH is ideaal. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot groeiproblemen.

  De plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, bijvoorbeeld door het toevoegen van organisch materiaal. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft winterbescherming nodig bij strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen om vorstschade te voorkomen.

  De plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem in toom te houden. Zorg voor een vochtige grond en voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te bemesten met een organische meststof in het voorjaar voordat de groei begint. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor klimplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, vermindert de groei van onkruid en verbetert de bodemstructuur. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Kies bij voorkeur organische mulchmaterialen zoals boomschors, bladeren of compost.

  De plant Prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en eventueel kalk toe te voegen indien nodig voor een optimale groei en bloei.

  De plant staat bekend als invasief en kan zich snel vermenigvuldigen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en te verwijderen om verspreiding te voorkomen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt om de groei van de plant te beperken.

 • Omschrijving

  Fallopia aubertii, ook wel de Chinese bruidssluier genoemd, is een snelgroeiende klimplant met prachtige witte bloemen. De plant kan tot wel 10 meter hoog worden en heeft weelderige, hartvormige bladeren. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Fallopia aubertii is een mooie toevoeging aan een tuin of terras, waar het kan klimmen langs een muur, schutting of pergola. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.