Wisteria formosa 'Issai'

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Wisteria formosa 'Issai' is een snelgroeiende klimplant met prachtige trossen lila bloemen die heerlijk geuren. De plant bloeit al op jonge leeftijd en produceert overvloedig bloemen in het voorjaar en soms nog een tweede keer in de zomer. Het blad van de 'Issai' is frisgroen en bestaat uit vele kleine blaadjes. Deze plant is perfect voor het begroeien van pergola's, schuttingen of muren en creëert een romantische sfeer in de tuin. Let op: de 'Issai' kan flink woekeren, dus regelmatig snoeien is noodzakelijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Wisteria formosa 'Issai' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal.

  Wisteria formosa 'Issai' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant gedijt het beste in een mild klimaat.

  De Wisteria formosa 'Issai' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant goed te snoeien en te ondersteunen, zodat hij mooi blijft groeien. Ook is het aan te raden om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  Wisteria formosa 'Issai' heeft veel ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een volwassen plant. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de takken te laten groeien en uit te kunnen strekken. Plant de wisteria in een ruime tuin of op een plek waar voldoende ruimte is voor deze klimplant om te groeien.

  De Wisteria formosa 'Issai' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant minder goed zijn en de bloei kan verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten zoals mij hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij de grond al vochtig aanvoelt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is altijd beter om te weinig water te geven dan te veel.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn geurige bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede kan komen. Daarnaast kan de plant een schuilplek bieden voor kleine dieren. Over het algemeen kunnen tuinplanten bijdragen aan biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en het liefst op een zonnige plek geplant worden. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien.

  Nee, de zaden van de Wisteria planten zijn giftig voor mens en dier. Het wordt afgeraden om delen van de plant te consumeren. Het is verstandig om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn.

  Ja, Wisteria is geluidsdempend door de dikke bladeren en klimmende eigenschappen. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het groeit. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • Wisteria formosa 'Issai' moet worden gesnoeid voor het beste resultaat. Snoei in de wintermaanden en verwijder dode of zieke takken. Knip ook lange scheuten terug om de groei te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om te weten dat deze plant van vochtige grond houdt, dus check regelmatig met je vinger of de grond droog aanvoelt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor de optimale groei van deze plant. Voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de grond.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een vruchtbare, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan het helpen om de plant te beschermen tegen koude wind door een beschermende laag rond de plant aan te brengen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in de winter en knip lange scheuten in de zomer voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende ondersteuning om de zware bloemtrossen te dragen.

  Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te strooien rondom de plant. Gebruik bijvoorbeeld compost of koemestkorrels. Herhaal deze bemesting jaarlijks voor een gezonde en sterke plant.

  Voor deze plant is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de wortelzone. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en het tegengaan van onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De Wisteria formosa 'Issai' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Voor een optimale groei en bloei is een goede zuurgraad van de bodem essentieel.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten, zoals Wisteria formosa 'Issai', kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op sporen van ongedierte en deze op tijd te behandelen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van andere planten die bekend staan om hun afwerende werking tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Wisteria formosa 'Issai' is een snelgroeiende klimplant met prachtige trossen lila bloemen die heerlijk geuren. De plant bloeit al op jonge leeftijd en produceert overvloedig bloemen in het voorjaar en soms nog een tweede keer in de zomer. Het blad van de 'Issai' is frisgroen en bestaat uit vele kleine blaadjes. Deze plant is perfect voor het begroeien van pergola's, schuttingen of muren en creëert een romantische sfeer in de tuin. Let op: de 'Issai' kan flink woekeren, dus regelmatig snoeien is noodzakelijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.