Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Pinocchio' is een vrolijke en opvallende tulp met gekartelde bloemblaadjes. De bloemen hebben een prachtige mix van rode, oranje en geel tinten, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Deze tulp behoort tot de Greigii Groep, wat betekent dat de bloemen laagblijvend en dus geschikt zijn voor borders en potten. 'Pinocchio' bloeit in het voorjaar en is een echte blikvanger in elke tuin. Deze tulp trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een levendige en kleurrijke toevoeging aan de tuin is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tulpen zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Ze gedijen het beste op een zonnige plek.

  Ja, de Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Onvoldoende licht kan leiden tot langwerpige en zwakke stelen.

  De Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio' heeft over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Let op de conditie van de bladeren en pas de watergift daarop aan.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemkleuren doen vervagen. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt of zet hem iets verder weg van het raam.

  Ja, de Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio' houdt van warmte. Het is belangrijk om deze plant op een warme en zonnige plek te zetten om hem goed te laten groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  De Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio' bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, tulpen zijn luchtzuiverend omdat ze koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven tijdens de fotosynthese. Het regelmatig water geven en verwijderen van dode bladeren kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen. Zorg voor een constante en gematigde kamertemperatuur voor optimale groei.

 • Tulpen hoeven niet gesnoeid te worden na de bloei. Laat het blad volledig verwelken voordat je het verwijdert. Hierdoor kan de bol voedingsstoffen opnemen voor de volgende bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar. Laat de grond niet uitdrogen maar zorg ook dat de wortels niet te nat staan. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, maar dat de wortels wel voldoende vocht kunnen opnemen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De plant heeft een goed doorlatende en voedzame bodem nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Een organische meststof kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Geef de plant voldoende zonlicht en water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en bladeren. Geef in het voorjaar wat mest voor een gezonde groei.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van de plant voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat het water niet op de bloemen komt om verkleuring te voorkomen. Regelmatig schoonmaken houdt de plant gezond en mooi.

  Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio' heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige en slappe stelen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten zoals Tulipa (Greigii Grp) 'Pinocchio' gedijen het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te hoog te laten worden, om schimmelgroei te voorkomen. Regelmatig luchten kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze kamerplant geeft de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Een bodemtest kan helpen om de zuurgraad van de bodem te meten en eventueel aanpassingen te maken.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een algemene plantenmeststof. Kies voor een meststof met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Pinocchio' is een vrolijke en opvallende tulp met gekartelde bloemblaadjes. De bloemen hebben een prachtige mix van rode, oranje en geel tinten, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Deze tulp behoort tot de Greigii Groep, wat betekent dat de bloemen laagblijvend en dus geschikt zijn voor borders en potten. 'Pinocchio' bloeit in het voorjaar en is een echte blikvanger in elke tuin. Deze tulp trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een levendige en kleurrijke toevoeging aan de tuin is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.