Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula 'Ulrike' is een compacte en laagblijvende plant uit de Acaulus Groep met opvallende, felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een dieproze kleur en bloeien in het vroege voorjaar. 'Ulrike' heeft glanzende en groene bladeren die een mooi contrast vormen met de bloemen. Deze plant doet het goed in vochtige en goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw. De Primula 'Ulrike' is een prachtige toevoeging aan een lente border of als eyecatcher in een rotstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot leven. Het is een tuinplant die bloeit in het vroege voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot -15 °C. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  De Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' is over het algemeen vrij eenvoudig in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zolang de plant voldoende water en licht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Primula's hebben voldoende ruimte nodig om zich uit te kunnen breiden en te groeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant voor een optimale groei. Houd er rekening mee dat ze ook ruimte nodig hebben om hun wortels te ontwikkelen.

  Ja, de Primula (Acaulus Grp) soort groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor een optimale groei.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar te veel water kan leiden tot wortelrot. Geef de plant gemiddeld 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond.

  Ja, Primula's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ideaal dus voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Let wel op dat de juiste omstandigheden worden geboden voor een optimale groei en bloei.

  Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' is een aantrekkelijke plant voor bijen en hommels, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor kleur en diversiteit, wat insecten aantrekt en helpt bij de bestuiving van andere planten. Met de juiste verzorging kan Primula de biodiversiteit in de tuin bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt meestal 4 tot 6 weken.

  Ja, de Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die het goed doet in zonnige plekken. Zorg er wel voor dat de grond vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is beter om deze plant te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, Primula planten hebben de capaciteit om geluid te absorberen en kunnen daardoor als geluidsdempend worden beschouwd in de tuin. Echter, ze hebben geen uitgesproken effect als geluidsisolatie. Over het algemeen kunnen planten een positieve invloed hebben op de geluidskwaliteit in een buitenomgeving.

 • Het is niet nodig om Primula Acaulus Grp 'Ulrike' te snoeien, omdat de plant van nature compact blijft. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Eventueel dode bladeren kunnen afgeknipt worden voor een verzorgd uiterlijk.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en vermijd dat de grond uitdroogt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om te voorkomen dat het blad nat wordt en schimmels ontstaan.

  De Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte en vochtige plek in de tuin is ideaal voor deze plant.

  De Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende vocht tijdens droge periodes.

  De Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en vermijd felle zon. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis te leggen. Ook kan een beschermende doek of mulchlaag helpen om de wortels te beschermen tegen kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen.

  De Primula dient op een vochtige, goed doorlatende bodem geplant te worden en vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Voor tuinplanten zoals Primula (Acaulus Grp) 'Ulrike' is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen zoals compost of koemestkorrels te gebruiken. Bemest de planten niet te veel, want een teveel aan voedingsstoffen kan schadelijk zijn. Houd de grond goed vochtig na het bemesten om de planten te laten profiteren van de voedingsstoffen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant gelegd kan worden om vocht vast te houden, onkruidgroei te voorkomen en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te vervangen om schimmels en ongedierte te voorkomen.

  Primula's gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 5,5 en 7,0 wordt als ideaal beschouwd voor deze plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen, zoals bladluizen, trips en spint. Door de plant regelmatig te besproeien met water en zeepoplossing kunnen veel ongedierteplagen op een milieuvriendelijke manier worden bestreden. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, ingezet worden om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Primula 'Ulrike' is een compacte en laagblijvende plant uit de Acaulus Groep met opvallende, felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een dieproze kleur en bloeien in het vroege voorjaar. 'Ulrike' heeft glanzende en groene bladeren die een mooi contrast vormen met de bloemen. Deze plant doet het goed in vochtige en goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw. De Primula 'Ulrike' is een prachtige toevoeging aan een lente border of als eyecatcher in een rotstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.