Rosa

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa, ook bekend als de roos, is een prachtige bloeiende plant met doornige stelen en weelderige bloemen in een verscheidenheid aan kleuren zoals rood, roze, wit en geel. De bloemen van Rosa staan ​​bekend om hun heerlijke geur en worden vaak gebruikt in parfums en schoonheidsproducten. Deze plant is geliefd om zijn romantische uitstraling en wordt vaak gekweekt in tuinen en als snijbloem in boeketten. Rosa is een winterharde plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. Deze plant staat symbool voor liefde en schoonheid en wordt al eeuwenlang vereerd in verschillende culturen over de hele wereld.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatige bewatering en voldoende zonlicht. Snoei indien nodig om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  Kamerplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan verbranden als deze te lang blootgesteld wordt aan felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het wel voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen waar hij voldoende warmte en licht kan krijgen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode van de plant kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een ruimte. Het is een goede keuze voor binnenshuis omdat het de lucht kan zuiveren en het binnenklimaat kan verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een goede gezondheid van de plant.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen en dode of beschadigde takken af te knippen. Snoei de plant in het voorjaar door ongeveer een derde van de takken te verwijderen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om beschadiging van de takken te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals Rosa gedijen goed in potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Ververs de potgrond regelmatig om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd teveel water stagnatie. Een pH-waarde van rond de 6-7 is ideaal voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Zet de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken die licht vochtig is. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen minimaal 6-8 uur indirect zonlicht per dag nodig. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht. Te weinig licht kan leiden tot achteruitgang van de plant.

  De plant heeft behoefte aan een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen, dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet te dicht bij een radiator of verwarmingsbron te plaatsen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  De bodem moet lichtzuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan het beste bemest worden met een algemene kamerplantenvoeding, zoals vloeibare meststof of langzaam werkende korrels. Het is belangrijk om de dosering te volgen zoals aangegeven op de verpakking en de plant niet te overbemesten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst, ongeveer eens in de 2-4 weken.

 • Omschrijving

  Rosa, ook bekend als de roos, is een prachtige bloeiende plant met doornige stelen en weelderige bloemen in een verscheidenheid aan kleuren zoals rood, roze, wit en geel. De bloemen van Rosa staan ​​bekend om hun heerlijke geur en worden vaak gebruikt in parfums en schoonheidsproducten. Deze plant is geliefd om zijn romantische uitstraling en wordt vaak gekweekt in tuinen en als snijbloem in boeketten. Rosa is een winterharde plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. Deze plant staat symbool voor liefde en schoonheid en wordt al eeuwenlang vereerd in verschillende culturen over de hele wereld.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.