Dianthus 'Cerratop'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Cerratop' is een compacte en langbloeiende anjerplant met opvallende tweekleurige bloemen in wit en roze. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker en trekt vlinders en bijen aan. 'Cerratop' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze tuinplant is niet groenblijvend en zal in de wintermaanden zijn blad verliezen. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen en bloeien. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  De plant Dianthus 'Cerratop' is winterhard tot ongeveer minus 10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen tijdens extreem koude periodes. Overwinteren op een beschutte plek kan de plant helpen om de winter goed door te komen.

  Ja, de Dianthus 'Cerratop' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Deze tuinplant gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft minimale behoefte aan water en bemesting. Het is een sterke en duurzame plant die weinig problemen zal veroorzaken in de tuin.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen individuele planten voor een goede luchtcirculatie en groei. Overbevolking kan leiden tot ziektes en plagen.

  De Dianthus plant groeit het beste in een zonnige locatie maar kan ook gedeeltelijk in de schaduw groeien. Te veel schaduw kan echter leiden tot minder bloei. Het is aanbevolen om de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht te geven voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. Gemiddeld hebben ze eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een bloeiende tuin die insecten aantrekt.

  Ja, Dianthus planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun bloemen en nectar. Ze kunnen helpen bij de bestuiving en zorgen voor een gevarieerde flora in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De Dianthus 'Cerratop' bloeit van mei tot en met juli. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Dianthus 'Cerratop' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluidsdempend te zijn door middel van zijn bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin of buitenruimte te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot vlak boven de bladeren om de bossige vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en uitgebloeide stengels om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar eventueel ook wat oude takken weg om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Kies voor een potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet drassig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Dianthus 'Cerratop' houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschermd is tegen harde wind. De plant kan geplant worden in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een jute zak of vliesdoek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd wateroverlast. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Dianthus planten hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze tuinplant van mulch te voorzien. Mulch biedt bescherming tegen extreme temperaturen en helpt de grond vochtig te houden. Daarnaast kan mulch onkruid onderdrukken en de bodemstructuur verbeteren.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient neutraal tot licht alkalisch te zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten is een goede bodemstructuur essentieel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Dianthus 'Cerratop', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het besproeien van de plant met een mengsel van water en zeep, of het planten van afweerplanten zoals uien en knoflook. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen van de insecten kan ook effectief zijn in het voorkomen van schade aan de plant. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van de plaaginsecten, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, worden geïntroduceerd als biologische bestrijdingsmethode.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Cerratop' is een compacte en langbloeiende anjerplant met opvallende tweekleurige bloemen in wit en roze. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker en trekt vlinders en bijen aan. 'Cerratop' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.