Aglaonema 'Maria Christina'

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aglaonema 'Maria Christina' is een prachtige kamerplant met opvallende groen en zilverkleurige bladeren. De bladeren hebben een uniek patroon en een glanzende uitstraling, wat de plant een luxe uitstraling geeft. De 'Maria Christina' gedijt goed op een lichte standplaats, maar zonder direct zonlicht. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. De Aglaonema 'Maria Christina' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor binnenshuis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aglaonema 'Maria Christina' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste kamerplant die goed gedijt in indirect zonlicht en regelmatig water krijgt. Het is een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Aglaonema 'Maria Christina' heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in licht opdroogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats de plant dus op een plek met weinig tot matig licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden. Het kan goed gedijen in een warm en vochtig klimaat.

  De Aglaonema 'Maria Christina' bloeit in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, Aglaonema 'Maria Christina' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Planten in het algemeen zijn goed voor de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, maar als dat toch gewenst is, kunnen gele of verkleurde bladeren worden verwijderd. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadiging te voorkomen. Het snoeien kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd.

  De Aglaonema 'Maria Christina' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de wintermaanden wat minder water dan in de zomer.

  Aglaonema 'Maria Christina' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te nat worden, dus zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is. Een mix van potgrond en grof zand kan helpen bij een goede drainage.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond met goede afwatering. De bodem moet licht vochtig zijn en niet te drassig. Een uitgebalanceerde voedingsbodem zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan overleven met weinig licht. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Af en toe stof afnemen van de bladeren zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen.

  Veeg de bladeren regelmatig af met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen bladglansmiddel op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt tijdens het schoonmaken.

  De Aglaonema 'Maria Christina' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar het licht gefilterd wordt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor een Kamerplant. Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmels te voorkomen.

  De Aglaonema 'Maria Christina' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Aglaonema hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest voor een evenwichtige bemesting. Pas op dat je niet te veel mest geeft, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Aglaonema 'Maria Christina' is een prachtige kamerplant met opvallende groen en zilverkleurige bladeren. De bladeren hebben een uniek patroon en een glanzende uitstraling, wat de plant een luxe uitstraling geeft. De 'Maria Christina' gedijt goed op een lichte standplaats, maar zonder direct zonlicht. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. De Aglaonema 'Maria Christina' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor binnenshuis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.