Yucca elephantipes 'Jewel'

Yucca overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Yucca elephantipes 'Jewel' is een decoratieve kamerplant met lange, zwaardvormige bladeren die puntig naar boven wijzen. Het is een variant van de Yucca plant met opvallende witte strepen langs de bladeren, waardoor het een unieke uitstraling heeft. Deze plant kan vrij groot worden en heeft een robuuste stam die lijkt op een olifantenslurf, vandaar de naam 'elephantipes'. Yucca elephantipes 'Jewel' heeft weinig water nodig en gedijt goed op een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en voegt een tropische sfeer toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Yucca plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig aandacht nodig. Zolang hij voldoende licht krijgt en niet te veel water, zal hij goed gedijen. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen verwaarlozing.

  Kamerplanten zoals Yucca's hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis waar hij direct zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De Yucca plant heeft niet vaak water nodig, het is belangrijk om de grond volledig te laten drogen tussen watergeefbeurten. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende voor deze kamerplant.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan een paar uur direct zonlicht verdragen. Te veel felle zon kan echter verbranding van de bladeren veroorzaken. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tegen intense zonnestralen.

  Ja, de Yucca plant houdt van warmte en gedijt het best op een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  De Yucca elephantipes 'Jewel' bloeit normaal gesproken in de lente en de zomer. De bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, Yucca planten zijn luchtzuiverend en kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in je huis. Het is een goede keuze voor binnenshuis als je op zoek bent naar een plant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of te hoge temperaturen.

 • Wanneer de bladeren van de Yucca plant bruin worden of er droog uit zien, kunnen ze worden afgeknipt met een scherpe schaar. Het is ook mogelijk om de plant te snoeien om de gewenste vorm te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De Yucca elephantipes 'Jewel' heeft weinig water nodig en moet goed kunnen drogen tussen gietbeurten. Geef de plant eens in de 2 tot 3 weken water en zorg ervoor dat de potgrond niet constant vochtig is. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven dan in de zomer.

  De Yucca elephantipes 'Jewel' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de potgrond niet te vochtig wordt, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en licht vochtig wordt gehouden, maar niet drassig. Vermijd zware kleigrond en overmatig vocht, omdat dit wortelverstikking kan veroorzaken.

  De plant heeft maar af en toe water nodig en houdt van een lichte standplaats. Af en toe het stof van de bladeren afvegen houdt de plant gezond. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Je kunt stof van de bladeren afnemen met een vochtige doek of spons. Gebruik lauw water en voeg eventueel een beetje milde zeep toe. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig en gedijt het beste bij heldere plekken in huis. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-50% is ideaal voor de meeste kamerplanten, waaronder de Yucca palm. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je regelmatig water vernevelen rond de plant of een luchtbevochtiger gebruiken.

  De plant gedijt het best in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Overmatig zure of basische grond kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben minimale voeding nodig, maar kunnen maandelijks tijdens de lente en zomer bemest worden met een algemene kamerplantenmeststof. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Yucca elephantipes 'Jewel' is een decoratieve kamerplant met lange, zwaardvormige bladeren die puntig naar boven wijzen. Het is een variant van de Yucca plant met opvallende witte strepen langs de bladeren, waardoor het een unieke uitstraling heeft. Deze plant kan vrij groot worden en heeft een robuuste stam die lijkt op een olifantenslurf, vandaar de naam 'elephantipes'. Yucca elephantipes 'Jewel' heeft weinig water nodig en gedijt goed op een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en voegt een tropische sfeer toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.