Vriesea 'Tiffany'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Tiffany' is een prachtige tropische plant met opvallende, helder groene bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een licht golvende structuur en kunnen een beetje roze tinten vertonen als ze voldoende licht krijgen. In het midden van de rozet groeit een lange, rechtopstaande bloeistengel met kleine, felgekleurde bloemen. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in een warme, lichte omgeving. Een mooie toevoeging aan elk interieur!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef regelmatig water aan de plant. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde plant.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet te drassig. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt van helder, indirect licht en moet worden beschermd tegen fel zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en schade aanrichten. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Het vermijden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen is ook gunstig voor de plant.

  De Vriesea 'Tiffany' bloeit in de zomermaanden en kan tot wel 6 maanden lang in bloei staan.

  Ja, Vriesea planten hebben de capaciteit om de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in huis.

  De plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en helpt de plant gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen buiten dit bereik.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, behalve om eventuele dode bladeren of bloemen te verwijderen. Het regelmatig verwijderen van dode delen kan de plant gezond houden en de groei bevorderen. Overmatig snoeien kan de plant beschadigen en groeiproblemen veroorzaken.

  Geef in de lente en zomer regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft. Laat de grond tussen de gietbeurten in iets opdrogen. In de herfst en winter kan de plant met wat minder water toe.

  Vriesea 'Tiffany' groeit het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten en voeg eventueel wat extra perliet of vermiculiet toe voor een goede drainage. Herpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond vers te houden en de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze plant. Zorg ervoor dat het substraat licht en luchtig is, zodat de wortels goed kunnen ademen. Vermijd zware grondsoorten die water vasthouden, omdat dit de wortels kan verstikken.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Gebruik regelmatig een milde meststof tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, waardoor ze er stoffig uit kunnen zien. Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig en kan verbranden door te veel direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden bij tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Vriesea 'Tiffany' moet tussen de 50-60% liggen om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De Vriesea 'Tiffany' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg voor een goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Vriesea's hebben weinig voedingsstoffen nodig omdat ze epifyten zijn en voedingsstoffen uit de lucht halen. Het is daarom belangrijk om spaarzaam te bemesten om wortelverbranding te voorkomen. Gebruik een speciale bromelia meststof in de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Tiffany' is een prachtige tropische plant met opvallende, helder groene bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een licht golvende structuur en kunnen een beetje roze tinten vertonen als ze voldoende licht krijgen. In het midden van de rozet groeit een lange, rechtopstaande bloeistengel met kleine, felgekleurde bloemen. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in een warme, lichte omgeving. Een mooie toevoeging aan elk interieur!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.